Anamaria Vasile

CTP, analiză dură a sentințelor dictate în dosarul #Colectiv. „Piedone a câștigat. El a trăit bine mersi, a fost primar, s-a bucurat de viață…”. Ce ipoteză lansează jurnalistul, în stilul caracteristic

ristian Tudor Popescu vine cu o reacție halucinantă după sentința în Dosarul Colectiv. Celebrul gazetar a comentat astăzi decizia finală dată de judecătorii Curții de Apel București după mai bine de șase ani de proces. „Deja Piedone a câștigat. S-a bucurat de viață mulțumită justiției române”, a subliniat jurnalistul. Primarul Sectorului 5 al Capitalei a fost condamnat azi, 12 mai, la 4 ani de închisoare.

CTP, despre condamnările din dosarul Colectiv: ,,Piedone a câștigat”
Judecătorii de la Curtea de Apel București au decis condamnarea patronilor clubului Colectiv și a primarului Cristian Popescu Piedone. Decizia este una defintivă!

Primarul Sectorului 5 al Capitalei a primit patru ani de închisoare, patronul clubului a primit opt ani, Paul Gancea – 6 ani şi 4 luni, iar Alin George Anastescu a fost condamnat la 11 ani şi 8 luni de închisoare cu executare.

Cristian Tudor Popescu a comentat în cursul zilei de joi, la Digi 24, decizia autorităților. Gazetarul a subliniat că Piedone a câștigat pentru că cei șase ani și jumătate ar fi trebuit să îi stea în spatele gratiilor.

„Deja Piedone a câștigat, cei 6 ani și jumătate ar fi trebuit să-i stea la pușcărie. Oamenii ăia zac în pământ sau în spitale. El, Piedone, a trăit bine mersi, a fost primar, s-a bucurat de viață mulțumită justiției române”, a spus acesta.

,,El este cel care a făcut posibil ce a fost acolo, semnătura lui este cea care a declanșat tot”
De asemenea, cel din urmă a mărturisit că nu înțelege de ce judecătorii au decis să îi dea mai puțini ani primarului față de restul persoanelor

Cristian Tudor Popescu susține că el este chiar mai vinovat pentru că acesta a făcut posibil tot ce s-a întâmplat acolo în seara tragică. Primarul a semnat desfășurarea concertului, deși nu exista un aviz ISU.

,,Eu nu înțeleg de ce Piedone primește mai puțin decât ceilalți! Pentru că el este cel care a făcut posibil ce a fost acolo, semnătura lui este cea care a declanșat tot.

Dacă el nu ar fi semnat, dacă ținea seama că nu are avizul necesar ISU clădirea respectivă, și nu numai avizul, dar era suficient să vezi clădirea aia, bomba aia metalică incendiară de pe câmp de acolo.

Era suficient să o vezi și să nu dai un astfel de aviz, o astfel de aprobare. Însă domnul Piedone, fie nu l-a interesat așa ceva, fie a fost cointeresat în a semna. Și totuși iată că a primit doar 4 ani, sărăcuțul!”

sursa: playtech.ro