Anamaria Vasile

Ce spune Vlad, fiul lui Piedone, despre condamnarea tatălui său. „A fost blamat, înjurat, hăituit. E un erou”

Cristian Popescu-Piedone a fost condamnat în dosarul Colectiv, după șase ani și jumătate de la tragedia care a îndoliat România și a luat 64 de vieți omeneșt. Fiul primarului Sectorului 5 a avut prima reacție după sentința primită de tatăl său în acest caz. Acesta a scris un mesaj de susțienre pentru părintele lui pe rețele de socializare.

Mesajul fiului lui Piedone
Cristian Popescu-Piedone era primarul Sectorul 4 pe 30 octombrie 2015, atunci când clubul Colectiv a luat foc în timpul concertului trupei Goodbay to Gravity. Acesta a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu și a primit o condamnare de patru ani de închisoare cu executare.

După ce Piedone s-a predat la poliție, fiul său Vlad a scris un mesaj pe pagina de socializare în care susține că tatăl său este nevinovat și plătește pentru ceva ce nu a făcut, fiind scos țap ispășitor doar pentru că este Piedone.

„Astăzi, justiția din România a arătat încă o dată că este strâmbă, nedreaptă și că judecă și condamnă în funcție de numele inculpatului. Piedone plătește pentru ceva ce nu a făcut, doar pentru că este PIEDONE! Încă un om pe care justiția îl condamnă pe nedrept!
Nu a fost suficientă pedeapsa de 7 ani, acești ultimi 7 ani în care zi de zi, noapte de noapte, tata a fost blamat, înjurat, hăituit… pentru ceva ce nu a făcut! Ați căutat un țap ispășitor… l-ați găsit? Sunteți mulțumiți? Nu-i nimic! Mergem înainte mai puternici! Cu toate că astăzi am primit o lovitură, atât eu, cât și familia vom lupta pentru dreptate!”, a scris Vlad Popescu Piedone pe pagina de Facebook.

„Pentru mine ești un erou!”
Deputat PSD, Vlad Popescu și-a adăugat oficial numele de Piedone în urmă cu doi ani. În mesaj, acesta a mai scris că îl consideră pe tatăl său un erou și îi va purta numele cu mândrie.

„Tată, eu știu că ești nevinovat! Pentru mine ești un erou! Voi purta cu mândrie numele tău până te vei întoarce acasă! Voi avea grijă de mama, de Ana, de nepoții tăi, la fel cum o faci tu! Tu să fii puternic, așa cum știm că ești!
Tată, tu știi că oamenii te iubesc! Tu știi că ai făcut numai bine! Tu știi că indiferent de sentința de astăzi, Dumnezeu te iubește și te va aduce acasă curând!”, a încheiat fiul lui Piedone.

În primă instanță, Piedone a fost condamnat la 8 ani și 6 luni de închisoare de executare, însă judecării au decis scăderea pedepsei după ce au eliminat forma agravantă a infracțiunii de abuz în serviciu de care acesta era acuzat.

sursa: impact.ro