Anamaria Vasile

CÂȚI BANI A PRIMIT BACȘIȘ UN BARMAN DIN MAMAIA DE LA UN GRUP DE PETRECĂREȚI CARE AU BĂUT ȘAMPANIE

Dacă în acest sezon pandemia a „stricat jocul” pe litoral, anii trecuți barmanii și ospătarii de la localurile din stațiuni se bucurau, din când în când, de bacșisuri fabuloase.

Vara aceasta, patronii și angajații restaurantelor și barurilor de pe litoral nu se mai bucură de sezon ca în trecut. Din ce în ce mai puțini clienți le trec pragul, iar aceștia nu mai au dare de mână, probabil pentru că pandemia i-a afectat din punct de vedere economic.

În 2016, un barman de la un club din Mamaia a avut parte de o surpriză uriașă. După ce a servit întreaga seară mai mulți clienți cu dare de mână, a fost răsplătit pe măsură de aceștia.

Consumația, de peste 30.000 de euro
Turiștii au făcut consumație în valoare de peste 30.000 de euro. Ei au cumpărat nu mai puțin de 45 de sticle de șampanie, în valoare totală de peste 30.000 de euro.

La finalul distracției, clienții i-au lăsat bacșiș o sumă enormă de peste 3.800 de euro.

Acum nici două săptămâni, un american a dorit să mulțumească personalului dintr-un restaurant pentru că lucrează pe durata pandemiei de coronavirus. Bărbatul a lăsat bacșiș peste 1.000 de dolari în localul din New Jersey, scrie CNN. Patronul restaurantului a împărțit banii între cei șapte angajați ai săi, fără să-și oprească vreun dolar.

„Lucrurile s-au înrăutățit. S-a ajuns la punctul în care mă pregăteam pentru posibilitatea de a nu mai putea redeschide. Acum nu facem nici măcar 50% din încasările din anii trecuți. Dar acest gest ne-a impresionat până la lacrimi. Ne-a făcut să ne simțim minunat pentru ceea ce facem. Acum știm că eforturile noastre sunt observate și apreciate de clienți”, a spus patronul retaurantului din New Jersey.