Anamaria Vasile

10 lucruri care provoacă cancer despre care 90% dintre oameni habar nu au

În ciuda faptului că factorii care cauzează cancer sunt cunoscuți de mult timp, foarte puțină lume vorbește despre ei. Potrivit healthandbeautylifestyle.com pentru a reduce riscul de cancer ar trebui să evităm:

1. Hormonii din carne și lapte

Printre practicile moderne de hrănire a animalelor se numără și includerea hormonilor artificiali în mâncarea acestora, pentru a mări producția de carne și lapte. Hormonii artificiali cauzează inflamații, cancer și numeroase alte boli.

2. Mamografii, radiografii dentare, scannerele din aeroporturi

În cazul în care nu este vorba de o situație de urgență, razele X ar trebui evitate cu orice preț pentru că efectul nociv al acestora ar putea reprezenta o amenințare mai mare decât problema originală. Spre exemplu, zece radiografii la dentist sunt suficiente pentru a produce cancer tiroidian.

3. Aluminiul din deodorante și antiperspirante

Datele statistice au relevat că majoritatea cazurilor de cancer mamar sunt localizate în secțiunea superioară, lângă subsuoară, unde aplicăm deodorantul. De aceea, specialiștii recomandă să utilizăm deodorante organice sau făcute în casă.

4. Cosmeticele toxice

Este o rutină comună în rândul femeilor să utilizeze produse de make-up, care cel mai adesea conțin cantități mari de petrol și parabeni. Aceste substanțe toxice trec prin piele, cel mai mare organ al corpului, în sânge, mărind riscul de a dezvolta cancer.

5. Porumb și soia modificate genetic

Este un fapt dovedit că cea mai mare parte a culturilor de soia și porumb sunt modificate genetic. Soia crește nivelul estrogenului în corp, iar laptele de soia conține hemaglutinină din cauza căreia se formează cheaguri de sânge. Medicii recomandă laptele organic de vacă sau capră, și celor care au intoleranță la lactoză, laptele de orez sau migdale.

6. Îndulcitorii artificiali

Îndulcitorii artificiali sunt făcuți din sfeclă de zahăr modificată genetic și sunt extrem de nocivi, fiind considerați responsabili pentru dezvoltarea mai multor tipuri de cancer.

7. Apă fluorizată

Fluorul nu este în niciun caz un mineral natural; de fapt, fluorul poluează apa în care este adăugat. Mai mult decât atât, acest compus privează corpul de minerale și slăbește sistemul imunitar. Apa de izvor este alegerea ideală.

8. Medicamente și vaccinuri

Sfaturile doctorului trebuie puse în practică de cele mai multe ori, totuși, medicația ar trebui evitată pe cât posibil.

9. Conserve

Bisfenolul A este o substanță cancerigenă care se găsește în recipientele de plastic și care, potrivit testelor de laborator făcute pe șoareci distruge celulele nervoase.

10. Săpunuri, șampoane, pastă de dinți, cremă de corp

După cum știți tot ce se aplică pe piele, păr sau dinți, ajunge în sânge. Parfumurile, coloranții și celelalte substanțe din cosmetice produc cancer. Cea mai sănătoasă alegere ar fi să preparăm propriile produse de îngrijiri din ingrediente naturale.