Anamaria Vasile

10 remedii pentru reducerea retenției de apă – Scapa de umflarea mâinilor si a picioarelor

Retenția de apă reprezintă acumularea de lichid în sistemul circulator sau în țesuturi și cavități. Aceasta poate provoca umflarea mâinilor, a picioarelor, a gleznelor și a picioarelor și este frecventă la femei în timpul sarcinii sau înainte de menstruație.

Această boală afectează în mod obișnuit persoanele care sunt inactive din punct de vedere fizic, cum a fi cele care stau mult în pat sau călătoresc mult.

Doamnelor și domnilor, nu vă faceți griji, deoarece multe dintre cauzele reținerii apei nu periclitează viața! Dar, aveți grijă, deoarece poate fi, de asemenea, un simptom al afecțiunilor medicale grave, cum ar fi o boala renală sau insuficiența cardiacă.

Ei bine, aceasta înseamnă că, în cazurile în care nu există o stare de sănătate precară, există modalități de a evita retenția de apă și de a reduce umflarea cauzată de aceasta.

Astăzi este ziua ta norocoasă, pentru că în acest articol vă vom prezenta 10 remedii, care vă vor ajuta să reduceți retenția apei. Consultați articolul de mai jos și aflați mai multe despre acestea.

1.Pătrunjelul

Adăugați câteva lingurițe de patrunjel uscat într-o ceașcă de apă fierbeți-o. Apoi, lăsați-o să se răcească timp de 10 minute și beți acest ceai de trei ori pe zi. Puteți adăuga suc de lămâie la ceai pentru efecte și mai bune.

2.Oțet de mere

ACV este, de asemenea, foarte util și benefic împotriva acestei probleme. Adăugați o linguriță într-un pahar de apă și beți remediul de două ori pe zi. Adăugați o lingură suplimentară de oțet de mere în pahar. De asemenea, puteți înmuia picioarele într-o baie fierbinte cu oțet timp de 10 minute.

3.Suc de afine
Sucul de afine supra-incarcă producția de urină din organism și conține cantități mari de calciu, potasiu și magneziu. Beți doar o ceașcă de suc de afine neîndulcit zilnic, sau puteți lua afine sub formă de pilula.

4.Păpădia

Un studiu recent a arătat că păpădia susține producerea de urină în organism. De asemenea, scade nivelul de sodiu, datorită conținutului ridicat de potasiu. Păpădia este de asemenea bogată în magneziu, care reduce balonarea premenstruală.

Adăugați doar o linguriță de frunze de păpădie uscată într-o ceașcă de apă caldă, fierbeți-o timp de aproximativ 10 minute, strecurați și beți ceaiul de mai multe ori pe zi sau, puteți utiliza pastile de păpădie, dar asigurați-vă că vă consultați medicul înainte să le luați sau să începeți să consumați ceaiul, deoarece păpădia ar putea interfera cu anumite medicamente.

5.Ceapa

Iată ce trebuie să faceți – cojiți câteva cepe, adăugați 4 cești de apă și fierbeți. Adăugați puțină sare și beți acest remediu de trei ori pe zi timp de câteva zile.

6.Semințe de fenicul

Semințele de fenicul funcționează excelent ca un diuretic natural. Aceste semințe măresc producția de urină în organism și susțin capacitatea rinichilor de a procesa mai multă apă și sodiu. Împiedică acumularea toxică în organism și ajută digestia. A

dăugați o linguriță de semințe de fenicul în apă fierbinte și fierbeți-o. Apoi, acoperiți paharul și lăsați-l să se răcească timp de 10 minute. Strecurați-l și puteţi să-l consumați de trei ori pe zi.

7.Sare Epsom

Știați că o baie de sare Epsom reduce balonarea, precum și problemele de retenție a apei, printr-un proces cunoscut ca osmoză inversă? Acest proces implică îndepărtarea tuturor lichidelor în exces din organism, precum și a toxinelor. Adăugați doar două cești de sare Epsom într-o baie caldă și intrați în ea timp de 15 minute. Se repetă de trei ori pe săptămână

8.Rădăcina de urzică

Rădăcina de urzică stimulează producția de urină și ajută în cazul retenției de apă. Adăugați doar o linguriță de rădăcină de urzică într-o ceașcă de apă caldă, lăsați-o timp de 10 minute să se răcească și beți de câteva ori pe zi.

9.Suc de lămâie

Adăugați câteva linguri de suc de lămâie într-o ceașcă de apă caldă. Puteți îndulci cu miere. Beți acest amestec în fiecare zi.

10.Uleiuri esențiale

Știați că aromaterapia stimulează scurgerea fluidelor prin declanșarea sistemului limfatic? Adăugați doar 20 de picături de ulei esențial preferat la o baie fierbinte și intrați în ea timp de 10 minute, de trei ori pe săptămână.

Pentru cele mai bune efecte, recomandăm uleiuri esențiale de mușcate, chiparos și ienupăr.