Anamaria Vasile

Cum se manifesta molluscum contagiosum, boala pe care o putem lua stand pe WC

O toaleta poate fi o sursa extrem de bogata de bacterii,daca nu respectam cateva reguli stricte de igiena. Chiar si toatela de acasa. Ce boala de piele poti contacta de la colacul de WC?

Molluscum contagiosum este o infectie virala care afecteaza pielea, destul de des intalnita, si care duce la aparitia unor mici excrescente pe diferite parti ale corpului. Scarpinate sau zgariate, aceste excrescente se pot raspandi cu usurinta pe suprafete mari ale corpului.

Cu toate ca, teoretic, virusul se transmite prin contact direct cu pielea unei persoane infectate, in ultima perioada se vorbeste din ce in ce mai mult si despre transmiterea pe cale indirecta, prin contact cu diverse suprafete, cum ar fi folosirea unei toalete pe care a folosit-o anterior o persoana infectata, scrie unica.ro.

Simptomele sunt foarte usor de depistat – excrescentele de 3-5 milimetri apar in zona genitala sau pe pleoape, gat ori pe piept. Ele pot fi de sine statatoare sau pot fi grupate si se pot inrosi sau inflama, daca sunt scarpinate sau zgariate.
La adultii care prezinta aceste mici proeminente in zona genitala, in zona inghinala sau pe fese, molluscum contagiosum se considera a fi o boala cu transmitere intima.

Excrescentele de pe piele care apar ca urmare a infectarii cu molluscum contagiosum dispar de obicei la cateva luni de la tratament, dar pot fi si indepartate chirurgical.

Pentru un diagnostic corect, dar mai ales pentru un tratament eficient, vizita la medicul dermatolog este esentiala.