Anamaria Vasile

Ce legatura este intre diferenta de varsta si armonia in cuplu

S-ar putea ca doi parteneri sa nu reuseasca sa se inteleaga, desi par a fi perfect compatibili si dupa zodiacul european, si dupa cel chinezesc. Intr-un asemenea caz, vina s-ar putea s-o poarte diferenta de varsta dintre cei doi.

In astrologie, Saturn raspunde de viata personala si de trecerea timpului. Perioada lui de revolutie in jurul Soarelui, 32 de ani terestri, sta la baza calendarului zoroastrian, pe principiul caruia se poate prognoza cum vor evolua relatiile intr-o casnicie. Pentru aceasta, se calculeaza diferenta de varsta dintre soti. Nu are prea mare importanta cine este mai in varsta.

Din experienta, s-a constatat ca partenerul mai mare are un comportament mai intelept atunci cand apar certuri in familie si suporta mai usor conflictele. Trebuie remarcat ca, in cazul celor de aceeasi varsta, parerile, comportamentul si inclinatiile sunt identice. Ei nu trebuie sa-si demonstreze reciproc lucruri evidente. Astfel ca, daca din copilarie ai visat la o familie puternica si la o multime de copii, leaga-ti viata de un partener nascut in acelasi an cu tine.

Este bine totusi sa ai in vedere un lucru: te poti „pierde” in treburile cotidiene, intrand in cercul vicios al micilor tabieturi, al rutinei. In plus, e necesar sa tii cont si de faptul ca evolutia spirituala trebuie sa aiba un rol important in viata ta. Afla de aici care este destinul cuplului tau daca diferenta de varsta este de…

1 an

Legatura durabila. Prima dragoste romantica are deseori drept rezultat o casatorie fericita. De obicei, sotia este liderul familiei in acest caz.

Riscuri. Exista pericolul sa cadeti in patima acumularii de valori materiale. Unul din soti poate trai sentimentul ca nu e inteles.

2 ani

Intre parteneri exista o puternica atractie sexuala. Deseori se casatoresc foarte repede, pentru a-si apartine total unul altuia si a-si petrece tot timpul impreuna.

Riscuri. Dupa ce perioada de pasiune aprinsa se consuma, cei doi s-ar putea sa constat nu au nimic altceva in comun. Si oricat s-ar stradui, in casa nu sunt niciodata bani.

3 ani

Familie „tipic italiana”, cu scandaluri si impacari pasionale. Casnicia va rezista daca sunteti dispusi sa va suportati reciproc iesirile excentrice.

Riscuri. Mai devreme sau mai tarziu, rabdarea poate ajunge la limita si nimic nu va mai putea opri despartirea.
4 ani

Legatura armonioasa, atat din punct de vedere spiritual, cat si sexual. Chiar si dupa divort, fostii soti raman buni prieteni.

Riscuri. Ambii parteneri nu sunt prea dornici sa rezolve problemele casnice. Senzatia de dezordine, de lipsa de organizare ar putea destrama acest tandem.

5 ani

Legatura este deosebit de armonioasa daca cei doi soti lucreaza impreuna. Nici el, nici ea nu au obiceiul sa-si controleze partenerul in fiecare clipa. Probabil ca de aceea tin atat de mult unul la altul.

Riscuri. Unul din ei poate da de gustul vietii „libere” si nu-i va ramane fidel partenerului.

6 ani

Cei doi parteneri obisnuiesc sa-i puna la curent pe cei din jur cu toate conflictele ce apar in familie, sa-i implice pe vecini, pe toate neamurile. Deseori sunt influentati de parerile altora.

Riscuri. Fiecare din cei doi parteneri doreste sa-si demonstreze intaietatea si nu cedeaza. Copiii devin mijloace de manipulare, in special dupa divort.

7 ani

La inceput, se creeaza impresia ca acesti doi oameni nu au absolut nimic in comun, insa, dupa fiecare despartire, un fel de forta mistica ii aduce din nou unul langa altul.

Riscuri. Chiar si atunci cand este clar ca relatia s-a consumat, sotii nu gasesc forta sa se desparta. Continua sa locuiasca impreuna, exasperandu-se reciproc.

8 ani

Combinatie reusita. Cel mai in varsta din soti preia obligatiile de cap de familie. Cel „mic” nu are nimic impotriva sa ramana in umbra. Astfel de cupluri au deseori trei sau chiar mai multi copii.

Riscuri. Nici cele mai slabe incercari ale celui „subordonat” de a iesi in evidenta nu sunt tolerate, ba chiar pot intampina o nota de agresivitate.

9 ani

Inventivitatea acestor indragostiti nu cunoaste limite. Ei aleg locuri exotice pentru intalniri, nascocesc un scenariu de nunta ametitor, iar casa lor este si ea iesita foarte originala.

Riscuri. Mai devreme sau mai tarziu, sarbatoarea ia sfarsit. Iar apoi constata cu uimire ca niciunul nu pare a fi pregatit pentru rutina vietii.

10 ani

Un exemplu clar de casatorie din interes reusita. Pentru fiecare din parteneri cel mai important este „capitalul” cu care paseste in viata de familie.

Riscuri. Daca unul din soti incepe sa aiba mai mult succes in afaceri decat celalalt, relatia devenita deodata inegala incepe sa i se para impovaratoare, inechitabila. De cele mai multe ori, cei doi se despart civilizat, de comun acord.

11 ani

Acesti oameni se pot cunoaste de foarte multi ani, fara a fi interesati unul de altul. Pana la un moment dat…

Riscuri. Brusca revelatie se poate repeta, dar cu o alta persoana, la fel de merituoasa. Si faptul nu va fi tainuit.

12 ani

Legatura complicata. Fiecare are o viata „paralela”, ceea ce nu ii impiedica sa se bucure unul de celalalt.

Riscuri. Cel tanar se transforma intr-o „anexa” decorativa a partenerului mai puternic. Iar daca isi manifesta nemultumirea, s-ar putea sa fie pur si simplu… alungat.

13 ani

La inceput, indragostitii au ceva de hippy. Insa, odata cu nasterea copiilor, ei se potolesc si ii uimesc pe toti cu simtul lor practic.

Riscuri. Uneori, amintirile tineretii „furtunoase” incep sa-i bantuie si unul din ei ar putea lasa balta totul ca sa devina din nou liber.

14 ani

Nici ei nu inteleg cum s-a intamplat de sunt impreuna. Toata viata continua sa descopere cu uimire in partener noi si noi insusiri.

Riscuri. Contradictiile pot deveni la un moment dat intolerabile. Supararile acumulate ani intregi ies la suprafata si orice fleac poate deveni motiv de cearta.

15 ani

Cel mai in varsta nu are incredere in capacitatea partenerului de viata de a rezolva probleme serioase, considerandu-l mereu insuficient de matur.

Riscuri. Cel tanar poate avea accese de infantilism. In secret fata de partener, cauta anturajul persoanelor apropiate ca varsta si interese. Si, in mod cert, gaseste.

16 ani

Casatorindu-se, partenerii iau cea mai responsabila decizie din viata. Dorinta fiecaruia este sa nu repete greselile din trecut.

Riscuri. Cele mai mici neintelegeri sunt interpretate drept incompatibilitate totala de pareri. La suparare, sotii isi pot spune unul altuia tot felul de vorbe grele.