Anamaria Vasile

Ce spune parintele Maxim despre femeile care merg la biserica cand sunt in perioada aceea a lunii

Am auzit in nenumarate randuri ca femeilor le este interzis sa intre in Sfanta Biserica, daca sunt in perioada menstruatiei, insa parintele Maxim Melinti vine cu o alta abordare!

„Femeia a fost si trebuie sa ramana o fiinta dumnezeiasca, cu aceleasi drepturi morale si fizice in familie, la serviciu si in societate.

In Biserica, femeia are rolul sau deosebit, nu doar in calitate de membru al corului bisericesc sau vanzatoarea lumanarilor, ci si ca mama, sotie, bunica, care, in rand cu barbatul, are menirea sa poarte grija de familie, sa aiba dreptul la vot si la participarea in viata comunitatii crestine, sa acorde un sprijin moral si social celor ce au nevoie de aceasta.

Necuratia trupeasca a femeii nu este si nici nu poate fi un impediment de a intra in biserica! Cu regret, mai multi preoti si oameni in etate sunt ‹‹prea exagerati›› la acest capitol, facand abatere de la traditia bimilenara a Bisericii si nedorind sa revada problema in actualitate. Necuratia femeii este ceva firesc, la fel ca si curgerea nasului. Asadar, femeia, in perioada menstruatiei, are tot dreptul sa intre in biserica, sa se roage, nu neaparat langa usa bisericii, si sa ia aghiazma si prescura”, spune parintele Maxim.