Anamaria Vasile

Ce se intampla daca te speli cu sare pe fata timp de o luna. Rezultatul va fi pe masura asteptarilor

O femeie care s-a spalat pe fata cu sare inmuiata in putina apa a avut parte de o surpriza. Cosurile si punctele negre au disparut complet, ca prin minune, gratie acestui remediu natural. Asadar, daca vrei sa scapi de acnee, clateste tenul cu sare inmuiata in apa calda in fiecare seara, timp de aproximativ o luna.

Un alt tratament natural pentru acnee este si cel cu bicarbonat de sodiu. Amesteca acest praf cu apa pana cand obtii o pasta si aplic-o pe tenul curat. Las-o sa actioneze timp de 20 de minute. Acest tratament trebuie urmat timp de o luna.

Acest ingredient banal, pe langa faptul ca imbogateste gustul alimentelor, poate fi folosit cu succes si in mastile si exfoliantele pentru corp. Utilizate cu regularitate, acestea te scapa de acnee, punctele negre si pungile de sub ochi.

Exfoliant pentru corp

O data pe saptamana trebuie sa apelezi la un scrub cu sare, pentru a scapa de celulele moarte. Prin eliminarea acestora, pielea se regenereaza. Pune intr-un vas o ceasca de sare fina, 2 de ulei de migdale sau de ulei de seminte de struguri si 5 picaturi de ulei esential de lavanda. Amesteca bine, iar dupa dus maseaza-ti pielea cu acest preparat prin miscari circulare. Clateste cu apa calduta.

Lotiune tonica pentru fata

Daca stii ca ai tenul predispus sa dezvolte pustule si puncte negre, foloseste cu incredere o solutie cu sare, pentru a avea un ten fara probleme. Amesteca 1 lingurita de sare si una cu otet de mere cu 2 cani de apa. Pune ingredientele intr-o sticla cu pulverizator si agita. Pulverizeaza solutia pe tenul curat si ai grija sa tii ochii inchisi. Las-o sa actioneze 5 minute, dupa care clateste cu apa calduta si hidrateaza tenul.

Masca pentru acnee

Daca ai cosuri pe fata, spate sau gat, foloseste urmatorul tratament pentru a curata pielea si pentru a reduce inflamatiile. Amesteca intr-un vas 1 lingurita de sare cu 3 lingurite de apa fierbinte, pentru ca sareasa se dizolve. Asteapta sa se raceasca, apoi adauga 1 lingurita de miere si amesteca bine, pana obtii o pasta omogena. Aplica masca pe pielea curata si las-o sa actioneze 10-15 minute. Clateste cu apa calduta, tamponeaza cu un prosop curat si aplica o crema hidratanta. Urmeaza procedeul o data la 2-3 zile, pana vezi imbunatatiri.

Comprese pentru atenuarea cearcanelor

Noptile nedormite, stilul de viata haotic sau excesul de alcool si de tutun isi lasa amprenta pe chipul tau, favorizand aparitia pungilor de sub ochi. Acestea pot fi estompate, daca folosesti comprese cu sare. Amesteca 25 de grame de sare in 250 ml de apa. Imbiba in acest preparat 2 dischete de bumbac si aplica-le pe ochi. Tine-le 10-15 minute, pentru a diminua aspectul de ochi obositi.

Baie cu sare pentru o piele catifelata

Pentu a te bucura de beneficiile bailor cu sare,opteaza pentru cea grunjoasa,deoarece contine peste 80 de substante minerale si oligominerale. Dupa baie vei avea pielea ferma si fina la atingere. Pune intr-un bol jumatate de cana de sare, jumatate de cana de argila alba si 5 picaturi de ulei esential la alegere. Omogenizeaza ingredientele si adauga 4-5 linguri din amestec in apa de baie.