Anamaria Vasile

Obisnuiesti sa iti smulgi firele albe de par din cap? Este mai periculos decat iti inchipuiai!

50% din populatia lumii albeste la 50 de ani. Se pare ca etnicitatea este cea care face diferenta in acest caz, unii avand tendinta de a albi mai devreme, iar altii mai tarziu.

Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca roscatii albesc cel mai devreme, apoi caucazienii si asiaticii, urmati de africani si americani.

De la o varsta, firele albe de par pot deveni un adevarat cosmar. Acest lucru ne determina de cele mai multe ori sa le smulgem, in speranta ca vom scapa de acestea.

Se pare ca smulgerea firelor de par albe nu este deloc benefica pentru sanatatea scalpului si ne ajuta sa scapam de firele albe doar temporar. Atunci cand firul de par este smuls, foliculul din care acesta a crescut ramane, ceea ce inseamna ca este doar o chestiune de timp pana cand va creste alt fir de par in loc.

Smulgerea parului poate crea probleme serioase si poate afecta structura parului si conditia pielii de pe cap. Potrivit specialistilor in domeniu, atunci cand smulgi un fir de par nu faci nimic altceva decat sa distrugi textura naturala a parului. Parul care creste in loc nu va arata la fel, ci va fi mai putin sanatos si chiar sarmos. De asemenea, smulgerea repetata afecteaza foliculii. Poti chiar sa chelesti in zona respectiva, deoarece radacinile sunt afectate permanent. Cateva fire de par albe suna mult mai bine decat portiuni intregi fara par, nu-i asa?