Anamaria Vasile

Cazul care a uimit lumea medicala. Un pacient a expectorat „o anomalie peste orice imaginatie”

The New England Journal of Medicine publica un caz medical care a surprins doctorii din toata lumea, prin posibilitatea infima ca asa ceva sa se intample cu adevarat.

Materialul din The New England Journal of Medicine este insotit si de o imagine in care este evidentiat un cheag de sange, care in mod gresit a fost initial interpretata ca fiind o parte a unui plaman, fiind expectorata de un pacient, lucru imposibil sa se intample.

Cheagul de sange a fost expectorat de un pacient care a ajuns la spital in stare critica, cu inima la un pas sa cedeze, care era internat la sectia de terapie intensiva.

Timp de cateva zile, pacientul a eliminat din plamani mici cheaguri de sange. La un moment dat s-a produs si expectorarea cheagului infatisat in imagine, uimitor pentru lumea medicala pentru ca probabilitatea sa fie fie eliminat fara sa se rupa era infima.

Pacientul, in varsta de 36 de ani, a eliminat cheagul intr-un ghem, iar medicii care s-au ocupat de caz spun ca atunci cand s-au apucat, cu mare grija, sa-l desfaca, au remarcat faptul ca era atat de detaliat incat s-a putut stabili ca s-a format in arborele bronsic drept si i-a luat forma.

”Am fost uluiti. Este o anomalie peste orice imaginatie. Este foarte, foarte, foarte rar”, a marturisit Georg Wieselthaler, din San Francisco, California, chirurg specializat in transplant si probleme pulmonare.

Din fericire, pacientul a supravietuit problemelor sale cardiace severe.