Anamaria Vasile

Vremea in weekend. Vesti noi de la meteo. In ce zone va ninge?

Vremea in weekend. Prognoza meteo pentru urmatoarele trei zile. In ce regiuni va ninge?

Vremea in weekend. Vineri, valorile termice vor fi in continuare apropiate de mediile multianuale. Vor fi innorari temporare si se vor semnala precipitatii slabe, predominant sub forma de ninsoare, in nord si nord-est, iar spre seara si in extremitatea sud-vestica a tarii. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari mai ales spre sfarsitul zilei in sudul Banatului si in zona montana aferenta. Temperaturile maxime se vor incadra intre -1 si 6 grade. In zonele joase de relief, se va semnala ceata.

Vremea in Bucuresti

In Bucuresti, cerul, variabil in prima parte a zilei, se va innora treptat. Vintul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 2 grade.

Vremea la munte

La munte, cerul variabil in prima parte a zilei, se va innora treptat dinspre sud-vest in toata zona montana. Mai ales noaptea, va ninge, in general moderat cantitativ si se va depune strat nou de zapada, mai consistent in Muntii Banatului si in Carpatii Meridionali si pe arii mai restranse in celelalte masive. Vantul va sufla slab si moderat cu intensificari in a doua parte a intervalului, cu viteze ce vor depasi la rafala 65…70 km/h in Muntii Banatului si pe crestele Carpatilor Meridionali. Valorile termice vor marca o usoara crestere fata de cele din zilele trecute.

Vremea sambata si duminica

Vremea in weekend. Sambata, vremea va fi predominant inchisa si se vor semnala precipitatii in cea mai mare parte a tarii. In vest, precum si in zonele deluroase si montane din rest, vor predomina ninsorile si va continua sa se depuna strat de zapada, local consistent. In Dobrogea, cea mai mare parte a Olteniei si Munteniei, precipitatiile sub forma de ninsoare si lapovita se vor transforma treptat in ploaie si local se va produce polei sau ghetus. Vantul va avea intensificari temporare la munte, in regiunile sudice, sud-estice si partial in cele centrale, cu rafale in general de pana la 45…50 km/h, iar pe creste si peste 60…70 km/h. Temperaturile maxime se vor incadra de la valori in jurul a -3 grade in nordul Moldovei si depresiuni, pana la 10 grade in sudul litoralului.

In Bucuresti, vremea va fi inchisa si temporar vor fi precipitatii, sub forma de lapovita sau ninsoare umeda la inceputul zilei apoi ploaie, conditii in care, in prima parte a zilei se poate forma polei, iar stratul de zapada se va topi. Vantul va avea intensificari temporare, cu rafale in general de pana la 45…50 km/h. Temperatura aerului va urca usor si treptat, de la –2…-1 grad in orele diminetii pana in jurul a 1…2 grade in partea a doua a zilei.

Vremea in weekend. Duminica, vremea se va mentine inchisa si temporar se vor semnala precipitatii in toata tara, in general moderate cantitativ in jumatatea de est. In Maramures, iar in prima parte a zilei si in Crisana si Banat va ninge, la munte, in Transilvania si Oltenia vor predomina ninsorile, in Moldova vor fi precipitatii mixte, in Muntenia vor fi ploi si trecator lapovita si ninsori, in timp ce in Dobrogea vor fi numai ploi. Pe arii restranse in special in sud-estul Moldovei va fi polei. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in sud, sud-est si pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor incadra, in general intre -1 si 10 grade.

In Bucuresti, vremea se va mentine inchisa si temporar vor fi precipitatii sub forma de ploaie. Vantul va sufla moderat. Dimineata 1…2 grade si o temperatura maxima de 3…4 grade.