Anamaria Vasile

Remedii naturale care te vor ajuta sa scapi de cearcane

Cearcanele sunt o problema cu care se confrunta aproape orice persoana. Desi ne-am dori sa nu ne facem griji in privinta lor, sigur te-ai gandit si tu daca nu cumva exista o metoda prin care sa scapi de ele in mod natural. Cearcanele reprezinta o provocare si pentru tine, nu-i asa? Chiar si in zilele in care nu vrei sa te machiezi, sigur ti s-a intamplat sa simti nevoia sa aplici cel putin un anticearcan.

Cel mai bun mod prin care poti scapa de cearcane este sa iti dai seama ce anume le provoaca. Este vorba despre lipsa somnului sau despre o dieta nepotrivita si probleme de sanatate? Acest lucru este important, deoarece daca dormi suficient si cu toate acestea cearcanele nu dispar, este posibil ca problema sa fie organismul tau si sa fie nevoie de o vizita la medic. Daca esti insa sigura ca lipsa somnului este de vina pentru zona inchisa din jurul ochilor, atunci poti incerca aceste remedii, care te vor ajuta cu siguranta.

1. Ulei de migdale. Uleiul de migdale este excelent pentru ingrijirea pielii. Trebuie sa stii ca exista doua tipuri, ulei dulce si ulei amar, pentru corp si pentru fata. In cazul cearcanelor si a petelor inchise la culoare este recomandat sa folosesti uleiul de migdale amar. Il poti folosi noaptea si iti clatesti tenul a doua zi, de dimineata. Acest remediu este excelent si pentru genele tale.

2. Cartof. Se pare ca sucul de cartof crud este un produs natural de albire datorita enzimelor pe care contine. Stoarce sucul de la un cartof si aplica-l cu ajutorul unei dischete de bumbac in fiecare seara inainte de culcare. Vei vedea diferente dupa o saptamana daca il vei utiliza in fiecare zi.

3. Castravete. Castravetele contine 96% apa, asadar este cel mai bun ingredient natural pentru hidratare. Totodata are si un efect de racire, iar zona ochilor va fi mult mai luminoasa. Datorita antioxidantilor, pielea ta se va deschide.

4. Rosia. La fel ca in cazul castravetelui, rosia contine antioxidanti care minimizeaza pigmentatia din jurul ochilor. Totodata hidrateaza foarte bine pielea si o curata, asadar iti poti aplica si diferite masti. (A.M.)

5. Turmeric. Turmericul este un ingredient magic pentru pielea ta. Il poti folosi pentru cearcane fie singur, fie in combinatii cu suc de lamaie sau miere. Ajuta la deschiderea culorii pielii si reduce inflamatiile. In plus, iti poti aplica si diferite masti folosind turmericul, oferind mai multa luminozitate tenului.