Anamaria Vasile

Ce presupune tehnica celor cinci elastice purtate la incheietura mainii. Toate mamele ar trebui sa o foloseasca

Bratari tip elastic sunt vazute deseori la mainile femeilor si barbatilor de orice varsta. Fiecare le poarta cu un anume scop.

Shauna Harvey poarta si ea la incheietura mainii nu unul, ci 5 elastice, dintr-un motiv nebanuit de nimeni dintre noi. In niciun caz nu este vorba de aspect estetic. Este pur si simplu un truc simplu.

Mama a doi copii, ea a dezvaluit pe Facebook ca a apelat la acest truc pentru a-si gestiona mai bine viata, dar cu totul si cu totul special spre a-si imbunatati relatiile cu copiii sai.

Uneori este foarte greu pentru Shauna sa-si pastreze calmul cu fiul sau de 4 ani care are tendinta sa faca tot felul de prostii. De aceea, femeia a hotarat sa poarte zilnic 5 elastice la incheietura mainii.

Metoda inedita o ajuta sa nu-si piarda rabdarea si sa aiba cea mai buna relatie cu baiatul ei, dupa cum explica intr-o postare pe Facebook:

„Port 5 elastice la incheietura mainii, de la trezirea fiului si pana cand se culca. Ele reprezinta fiecare moment in care imi pierd rabdarea si incep sa vorbesc urat.”

Cum procedeaza. De fiecare data cand se enerveaza, Shauna scoate unul dintre elastice. Ca sa le recastige, tanara mama si-a propus sa desfasoare 5 activitati interactive pozitive cu baiatul sau, indiferent ca e vorba de un joc, o poveste sau chiar de un dans…

La sfarsitul zilei, cele 5 bratari trebuie sa se afle la locul lor.

Trucul imbratisat si de alte femei aflate in aceeasi situatie a fost partajat prima data pe blogul „The Reformed Idealist Mom”.

Insasi Kelly (fondatorul blogului) a fost convinsa de tehnica originala, desi la inceput credea ca va cadea in aceeasi capcana a obiceiului de a se enerva cu copiii.

Mai tarziu, bloggerita a inteles ca trucul este o adevarata minune pentru orice mama.