Anamaria Vasile

Ce spune despre tine modul in care dormi. 8 pozitii de somn si tipurile de personalitate asociate

Felul in care dormim reprezinta unul dintre cele mai sincere tipuri de comunicare non-verbala, sustin psihologii. Indiferent ca realizam sau nu acest lucru, gesturile pe care le facem vorbesc despre gandurile si sentimentele noastre. Pozitia mainilor, a picioarelor, atitudinea trupului transmit mai multe lucruri despre tine decat ar face-o cuvintele. Chiar si pozitia in care dormim ne dezvaluie personalitatea. Iata ce spune despre tine pozitia in care dormi:

Pe o parte, cu bratele pe langa corp. Este pozitia oamenilor care incearca sa obtina tot ce e mai bun din viata, dar nu cad in extreme, doar pentru a iesi in evident. Sunt persoane calme si rationale, generoase, care stiu sa-si faca prieteni, fiind la randul lor, prieteni foarte buni pentru cei din jurul lor. Sunt persoane care se integreaza foarte usor in orice colectiv, se adapteaza fara dificultate oricarei situatii si sunt de incredere. Uneori, par mult prea naivi si increzatori decat sunt in realitate. Pozitia intins pe partea dreapta este preferata de o persoana cu caracter pu­ternic, uneori posesiva sau autoritara.

Pozitia intins pe-o parte, cu bratul indoit si palma sub obraz. Persoanele care dorm in cu bratul stang indoit au nevoie de afecţine. Invers, pe partea dreapta si cu palma sub obrazul drept, arata ca este vorba despre o persoana care cauta sa-si dea curaj sau are nevoie sa-si stimuleze aceasta calitate.
Pozitia pe o parte, cu bratele intinse. Despre persoanele care dorm in aceasta pozitie se spune ca sunt extreme de precaute, atente si ca nu pot fi pacalite usor. Iau decizii greu si de regula sunt foarte incapatanate. Nu sunt excesiv de nervoase, dar nici extrem de sensibile.

Pozitia culcat pe burta. Este o pozitie adoptata mai ales de adolescenti, care sunt mai in­stabili emotional si psihic. In cazul adultilor, aceasta pozitie tradeaza o persoana care are opinii si credinte bine conturate, care incearca sa faca totul exact asa cum isi doreste.

Sunt persoane incapatanate, se pot concentra cu usurinta asupra lucrurilor pe care le au de facut si traiesc totul foarte intens, fiind pasionati de tot ceea ce intreprind.Sunt deschisi si tind sa ii socheze pe cei care ii cunosc foarte bine. Pot fi si firi egoiste si de cele mai multe ori sunt sensibili atunci cand sunt criticati. Dupa unii psihologi, aceas­ta pozitie, in special daca este vorba despre femei, indica un ca­­racter dominant si chiar o fire geloasa.

Pozitia pe spate, cu bratele de o parte si de alta a corpului. Persoanele care preferata sa doarma astfel sunt linistite si rezervate, isi impun standarde si teluri foarte inalte. Sunt preocupate de aspectul lor fizic si le place sa se afle in centrul atentiei. Sunt firi care accepta cu usurinta noi experiente.

Pozitia pe spate, cu ambele maini in jurul pernei sau deasupra capului. Aceasta mai este numita si pozitia „copilului fericit”. Psihologii spun ca este o pozitie mai rar intalnita si ca persoanele care o prefera sunt bine echilibrate psihic si emotional. Sunt oameni calmi, increzatori in fortele proprii, care sunt sunt excelente in rol de ascultator si stiu sa isi faca prieteni foarte usor. Sunt optimiste si isi ofera ajutorul atunci cand este nevoie sau cand sunt rugate sa se implice.

Pozitia de somn cu picioarele sau mainile incrucisate. Daca glezna stanga este peste cea dreapta, avem o persoana care are incredere in viitor, invers, dezvaluie o persoana care trece printr-o perioada de stress, dar face eforturi sa-si mentina increderea. In general, persoanele care dorm cu picioarele incrucisate sunt persoane ambitioase, gata de actiune. In schimb, cei care dorm cu mainile incrucisate deasupra capului sunt imaturi sau dovada de lipsa de prudent in actiunile de zi cu zi.

Pozitia fetus. Cei care adopta aceasta pozitie tanjesc dupa siguranta si intimidate. Iau incet fiecare relatie, fiind adeptii pasilor marunti. Sunt firi sensibile si amabile, desi uneori, sunt percepute ca persoane dure. Aceasta este cea mai populara pozitie de dormit, fiind insa adoptata mai ales de femei decat de barbati.