Anamaria Vasile

Cum se curata si dezinfecteaza salteaua de la pat. Aveti nevoie doar de bicarbonat si un aspirator

In prezent, pe piata sunt o multime de produse de curatare periculoase pentru sanatate. La bucatarie, insa, puteti gasi unul absolut sigur, care poate face in casa dumneavoastra adevarate minuni. Va propunem sa aflati cateva moduri de intrebuintare a bicarbonatului de sodiu, care va pot ajuta sa evitati curatatoriile scumpe.

Bicarbonatul de sodiu are cateva avantaje de baza: pret mic, nu este toxic, imbiba umiditatea si murdaria, poate inlocui un numar semnificativ de produse de curatare, distruge multe bacterii daunatoare, inlatura rapid mirosul neplacut. Este impresionant, nu-i asa?

Aveti idee ce se va intampla daca presarati bicarbonat de sodiu pe salteaua din dormitor?

Ei bine, probabil nu ati auzit niciodata despre acest lucru, insa cu ajutorul unei cutii de bicarbonat, puteti foarte usor sa curatati si sa dezinfectati salteaua. Aceasta metoda ajuta sa inlaturati murdaria, praful, transpiratia, celulele moarte ale pielii si mirosurile neplacute.

Pasi de urmat:

Pentru inceput, aspirati bine salteaua. Folosind sita, repartizati uniform o cutie de bicarbonat pe toata suprafata saltelei. Optional, puteti adauga cateva picaturi de ulei esential. Lasati salteaua pentru cateva ore, cel mai bine pentru o zi intreaga. Apoi treceti cu aspiratorul, ca sa strangeti tot bicarbonatul.

Bicarbonatul de sodiu are proprietati uimitoare si, in acelasi timp, este absolut sigur pentru mediul inconjurator. Puteti face ordine in toata casa folosind doar bicarbonat. Totusi, tineti cont de faptul ca solutia de bicarbonat si otet poate fi folosita pe orice tip de panza, cu exceptia celor naturale.

Iata cateva domenii de intrebuintare a bicarbonatului de sodiu: spalarea hainelor; curatarea bucatariei; indepartarea mirosurilor neplacute; prepararea bucatelor; tratamentul unor boli; pentru par si ten; pentru dinti. Bicarbonatul de sodiu este un ingredient uimitor, cu beneficii incredibile in gospodarie. Incercati aceste metode si impartasiti-ne propriile modalitati de intrebuintare.