Anamaria Vasile

Cum poti pastra chiuveta si bateria cromata fara pata. Vor fi lucioase ca in prima zi

Cromul este un metal foarte moale, cu un luciu stralucitor, folosit frecvent pentru placarea unei varietati de produse comune, cum ar fi robinetele, aparatele electrocasnice, barele de protectie, chiar si capacele rotilor de la masini. Desi rezistent, cromul se murdareste destul de usor si poate fi dificil de curatat. Curatarea improprie a obiectelor de crom le poate face sa-si piarda stralucirea.

Chiuvetele si bateriile cromate sunt elegante, dar greu de intretinut. Oricat de des le-ai curata, sunt mereu pline de pete de la apa. Cu toate acestea exista o solutie inedita si foarte ieftina care te ajuta sa le pastrezi lucioase ca atunci cand le-ai cumparat. Iata asadar despre ce e vorba!

In caz ca nu stiati asta, hartia cerata de copt este solutia pentru aceasta problema! Nu o sa iti vina sa crezi ce efect poate avea asupra instalatiilor sanitare cromate! O poti folosi pentru robinete, pentru para dusului, pentru savonierele cromate si chiar pentru chiuveta metalica de la bucatarie. Insa pentru a avea efectul scontat iata ce trebuie sa faci.

In primul rand, trebuie sa cureti instalatiile cromate cu o solutie din apa si otet in cantitati egale, pentru a indeparta urmele albe lasate de apa.

Apoi, sterge robinetele cu o laveta moale din microfibra, pentru a le usca foarte bine, sa nu mai fie niciun strop de apa.

Lustruieste bine instalatiile cu hartie cerata si vei capata luciul de la inceput. Hartia va lasa un strat foarte fin de ceara pe suprafata robinetelor sau a chiuvetei, iar acestea se vor pastra stralucitoare cateva zile.

Asadar, hartia cerata este cea mai buna solutie sa impiedici depunerile de calcar si sa pastrezi bateriile si obiectele sanitare impecabile! In plus, este si foarte ieftina!