Anamaria Vasile

Barbatii care se casatoresc cu femei plinute traiesc mai mult. Acestia sunt mult mai fericiti decat cei cu partenere mai slabe

V-ati gandit vreodata ca greutatea unei persoane ar putea influenta nivelul fericirii dintr-o relatie? In mod normal ar trebui sa nu iti pese de modul in care arata partenerul sau partenera ta, daca va intelegeti, va respectati si va iubiti. Si totusi s-a descoperit ca barbatii care se casatoresc cu femei plinute traiesc mai mult. Iata ce spun studiile!

Dupa cum spuneam mai sus, este irelevant modul in care arata o persoana, daca o apreciezi pentru cine e si cum se comporta cu tine si cu cei din jurul sau. Oamenii de stiinta vin, in schimb, cu cateva completari in ceea ce priveste acest subiect.

Potrivit unui nou studiu, barbatii care se afla in relatii cu femei plinute tind sa zambeasca mai mult si sa fie mai buni decat barbatii care au partenere mai slabe, atunci cand vine vorba de rezolvarea problemelor. Acelasi studiu a ajuns la concluzia ca femeile cu o greutate mai mica tind sa fie mai rezervate, mai neprietenoase si mai putin expresive cu emotiile lor.

Ziarul argentinian Nuevo Diario a realizat un articol bazat pe rezultatele studiului condus de doctorii Filemón Alvarado si Edgardo Morales de la departamentul de psihologie din cadrul UNAM. Potrivit cercetarilor echipei celor doi doctori, barbatii care se casatoresc cu femei plinute sunt de zece ori mai fericiti decat barbatii care au partenere mai slabe.

Si stim deja cu totii ca oamenii fericiti traiesc mai mult. Studiul a aratat, de asemenea, ca femeile plinute au un nivel mai ridicat de intelegere si anticipare a nevoilor partenerilor lor. Acestea au si abilitati mai bune de supravietuire. In ultimii ani, multe femei s-au axat mai mult pe cariera si mai putin pe gatit, insa studiul a ajuns la concluzia ca femeile plinute prefera sa gateasca pentru a le satisface nevoile partenerului.

Cu alte cuvinte, acele cateva kilograme in plus nu sunt grasime, ci reprezinta un aport suplimentar de dragoste si sensibilitate. Si fiecare femeie ar trebui sa aiba incredere in sine, indiferent de ce greutate are.

Aspectul fizic nu este cel mai mare atu pe care il poate avea o persoana, insa stigmata sociala ne indeamna de multe ori sa credem ca da. Data viitoare cand te intrebi daca un barbat cu care ai iesit s-ar putea sa nu te mai sune a doua oara din cauza kilogramelor in plus, mergi mai departe si priveste lucrurile din perspectiva conform careia el are de pierdut.