Anamaria Vasile

4 modele de dresuri pe care femeile stilate nu le poarta

Dresurile sunt practice şi funcţionează în acelaşi timp ca un obiect de seducţie, însă alegerea lor corectă se poate transforma într-o adevărată provocare.

Imprimeurile pot arăta minunat pe nişte picioare ca ale lui Taylor Swift, dar îţi pot face gambele să pară mai groase în cazul în care picioarele tale sunt mai voluptuoase. Puse în faţa atâtor decizii, nici nu este de mirare că foarte puţine femei îşi asumă riscul de a experimenta mai mult atunci când poartă dresuri.

Însă colecţia ta nu ar trebui să se rezume doar la dresuri negre, mate, cu care nu poţi da niciodată greş. Pentru a te încuraja să experimentezi mai mult, ţi-am pregătit un ghid al dresurilor care pot reprezenta un faux-pas în materie de stil.

Care sunt tipurile de dresuri pe care o femeie stilată nu le poartă niciodată!

Dresuri strălucitoare

Fibrele de lycra ajută dresurile tip colanţi să îşi păstreze forma pentru mai mult timp, dar creează totodată un efect strălucitor cu care nicio femeie stilată nu-şi doreşte să fie asociată. Dacă nu te îndrepţi spre o petrecere cu tematică 80s, atunci ar fi mai bine ca dresurile strălucitoare să rămână uitate într-un colţ ascuns al sertarului. Totuşi, dacă îţi doreşti să camuflezi anumite discoloraţii ale pielii cu ajutorul ciorapilor nude, înlocuieşte dresurile strălucitoare cu versiunea lor mată, într-o nuanţă care se confundă perfect cu tonul pielii tale.

Dresurile dantelate sau cu imprimeu

Dresurile dantelate se pot transforma în piesa de rezistenţă a unui outfit simplu, însă este atât de uşor să aluneci pe panta lipsei de rafinament purtându-le. Însă nu ar trebui să te fereşti de ele, ci să înveţi să le integrezi corect într-un outfit: poartă-le alături de rochii sau ţinute minimaliste, în care nu mai există niciun alt print cu care să concureze pentru atenţie.

Ciorapii tip plasă

Dacă nu eşti încă pregătită să îţi asumi un look de dominatrix, mizează pe o variantă infailibilă: dresuri tip plasă cu ochiuri mici, integraţi în outfituri decente. Poartă-i cu rochii sau fuste creion de lungime medie ori cu pantaloni scurţi pentru un look edgy, dar fereşte-te de clişee: fusta de piele şi ciorapii tip fishnet sunt un look potrivit pentru boudoir, nu pentru birou.

Dresurile albe

Deşi ne aduc aminte de uniformele şcolare şi conferă un look ingenuu, dresurile albe sunt unul dintre itemurile vestimentare cel mai dificil de purtat. Sunt minunate pentru a sublinia nişte picioare tonifiate, dar vor scoate în evidenţă şi aspectele pe care ţi-ai dori poate să le ascunzi, în cazul în care ai chiulit de la sală în ultima vreme. Dacă eşti sigură că vrei să le porţi, integrează-le în outfituri feminine în culori neutre sau pastelate şi fereşte-te de contrastele extreme.

Dresurile potrivite pot transforma instantaneu un outfit anost într-unul spectaculos, iar cele cu imprimeuri sunt cea mai bună dovadă a efectului lor. Tu ce tip de dresuri preferi? Spune-ne părerea ta în secţiunea dedicată comentariilor!