Anamaria Vasile

Ce se intampla cu femeile care fura barbatii altor femei. Ce spune Biblia despre acestea

Se intampla adesea ca femeile sa fie inselate, atunci cand in familie apare o amanta. Despre femeia care fura barbatul altei femei se vorbeste inclusiv in Biblie.

Desi este foarte tentant sa poftesti la sotul alteia, gestul amantei este considerat un mare pacat. Iertarea, de asemenea, se va lasa cu greu asteptata.

Potrivit crestinortodox.ro, femeia care are raporturi intime cu barbatul alteia comite un pacat capital, fiindu-i interzis sa se mai impartaseaza in biserica timp de sapte sau noua ani, in functie de canon.

“Fugiti de curvie, ca tot pacatul pe care il face omul afara de trup este, iar cel ce curveste in trupul sau pacatuieste. Au nu stiti ca trupul vostru este lacas al Duhului Sfant care locuieste in voi?” – (Corinteni 6, 18-19).

Pe de alta parte, femeile casatorite care fura barbatul altei femei nu va fi iertata timp de noua ani, in viziunea bisericii.

Ce spun psihologii despre femeile care insala

La randul lor, psihologii vorbesc despre aceasta situatie pe care nicio femeie nu si-o doreste. Iata ce simt femeile, din punctul de vedere al psihologilor. Este o situatie des intalnita in prezent, iar multe femei au un singur gand. Vor sa fie iubite, iar acest lucru le face sa fie vulnerabile.

“Lucrurile sunt putin diferite in opinia psihologilor. Aproape nicio femeie nu-si propune sa fie amanta, in schimb aproape toate femeile au nevoia de a se simti iubite. In momentul in care o femeie duce lipsa de iubire ea devine o posibila victima, in sensul in care dezvolta o anumita vulnerabilitate care pregateste terenul pentru avansurile unui barbat.

Daca acel barbat este insurat, va conta mai putin atunci cand deja exista unele sentimente”, spune psihologul Gabriel Dinu, potrivit psihosolutii.ro.

Oricare ar fi situatia, femeile trebuie sa tina cont de faptul ca prin gestul lor, mai multe familii pot fi distruse.