Anamaria Vasile

Unei femei i s-a umflat degetul de la o mana, iar diagnosticul a luat-o cu totul pe neasteptate

Un deget umflat e de obicei semnul unei traume sau al unei infectii, dar una care se trateaza relativ usor. Ce-a aflat insa o femeie cand a mers la medic a luat-o complet pe nepregatite. Din senin, femeii i s-a umflat un deget si au aparut si durerile. A indurat timp de o saptamana, dar pana la urma s-a prezentat la medic. O analiza amanuntita nu a scos nimic la iveala, inclusiv oasele fiind sanatoase, arata ziare.com, care citeaza Live Science.

 

Insa o biopsie a aratat despre ce era vorba. Pacienta in varsta de 42 de ani avea in piele bacteria Mycobacterium tuberculosis, cea care declanseaza tuberculoza, se arata intr-un raport al expertilor de la Universitatea California, din San Francisco, publicat de New England Journal of Medicine.

Conform raportului, femeia suferea de lupus, boala care face ca sistemul imunitar sa atace inclusiv tesuturile sanatoase. Din acest motiv, femeia urma un tratament. Acesta a facut ca sistemul ei imunitar sa fie slabit, iar ea mai susceptibila la infectie.

In mod normal, bacteriile care cauzeaza tuberculoza se afla in aer, afectand plamanii. Insa bacteria poate ajunge sa afecteze, in cazuri rare, orice parte din organism, inclusiv rinichii sau creierul. In cazul femeii, a fost vorba despre deget. O astfel de infectie este un caz exceptional si poate aparea doar in randul celor cu un sistem imunitar scazut, se mai arata in raport. Din fericire, in acest caz, dupa noua luni de tratament, bacteria a disparut din organism.