Anamaria Vasile

8 recomandări ale celui mai inteligent medic. Verde la ciocolată, bere, somn și tot ce îți poftește inima!

Dacă mersul pe jos era, cu adevărat util atunci poștașii ar fi nemuritori. Balenele sunt mereu în mișcare, înnoată, beau multă apă, mănâncă pește, dar sunt oricum grase. Iepurii aleargă necontenit, mănâncă doar morcovi, dar trăiesc 15 ani. Broasca țestoasă nici nu aleargă, nici nu face nimic-și trăiește 450 de ani!

Medicul Paulo Ubiratan lucrează la cel mai prestigios spital din Brazilia. Mai jos vă prezentăm un fragment din interviul lui.

-Exercițiile pentru sistemul cardiovascular prelungesc viața, este adevărat?

-Inima este creată pentru a efectua un anumit număr de pulsații. Nu le pierdeți pentru exerciții. Perioada de viață va expira în mod independent de utilizarea ritmului cardiac. Este la fel precum ai spune că poți prelungi viața mașinii tale, conducând-o cu o viteză mai mare. Vreți să trăiți mult? Dormiți la amiază!

-Trebuie să oprim consumul de carne roșie și să consumăm mai multe fructe și alimente vegetale?

-Este necesar să se înțeleagă strategia eficienței în nutriție. Ce mănâncă vacile? Iarbă și porumb. Ce fel de alimentație este asta? Produse alimentare vegetale. Astfel, o felie de carne de vită este cel mai eficient mod de a consuma alimente vegetale. Doriți să mâncați cereale? Mănâncați pui.

-Ar trebui redus consumul de alcool?

-Nu, deloc. Vinul este fabricat din pomușoare. Brandy este un vin distilat, asta înseamnă că lichidele au fost eliminate din pomușoare, iar tu poți beneficia foarte mult din ele. Berea este produsă din cereale. Nu limitați consumul în mod excesiv. O cantitate redusă de alcool este benefică organismului.

-Care sunt beneficiile exercițiilor fizice regulate?

-Filosofia mea este următoarea: dacă nu aveți probleme și dureri nu trebuie să faceți nimic!

-Mâncarea prăjită este dăunătoare?

-În zilele noastre mâncarea este prăjită în ulei vegetal și rafinat. Nu cred că poate fi dăunător.

-Cum ne ajută sala de fitness să scăpăm de kilogramele nedorite?
-Absolut deloc, singurul lucru la care exercițiile fizice ajută este la mărirea mușchiului cu care lucrăm.

-Ciocolata este dăunătoare?
-Este cacao. Un alt reprezentat al produselor alimentare vegetale. Un aliment extraordinar pentru fericire. Viața nu ar trebui să fie o călătorie spre sicriu cu intenția de a ajunge în el într-o stare bună de sănătate, cu un corp atrăgător și bine păstrat. Cel mai bine este să începi călătoria cu o bere într-o mână și un sandwich în cealaltă și să termini aventura vieții după multe partide de sex- cu un corp complet obosit, epuizat, strigând: A meritat, viața mea a fost o excursie minunată.

-Ce mai puteți recomanda?
-Dacă mersul pe jos era, cu adevărat util atunci poștașii ar fi nemuritori. Balenele sunt mereu în mișcare, înnoată, beau multă apă, mănâncă pește, dar sunt oricum grase. Iepurii aleargă necontenit, mănâncă doar morcovi, dar trăiesc 15 ani. Broasca țestoasă nici nu aleargă, nici nu face nimic- și trăiește 450 de ani!