Anamaria Vasile

Gheorghe Gheorghiu trăiește în America, dar are probleme cu banii în România. Facturile uriașe pe care trebuie să le plătească.

Gigi Gheorghiu, celebrul folkist în vârstă de 67 de ani, a revenit la prima dragoste, dacă se poate spune așa. Fiindcă el nu ratează niciun sezon estival petrecut în România, chiar dacă au trecut ceva ani buni în care a preferat oficial să se stabilească în Statele Unite, la New York, acolo unde în toamna anului trecut s-a și recăsătorit. Întoarcerea în țară i-a adus însă și multe bătăi de cap, pe care îndrăgitul artist nu s-a sfiit să le împărtășească cititorilor impact.ro.

Gheorghe Gheorghiu, exasperat de facturile mari din România
„Marea mea supărare este legată de creșterea uluitoare a facturilor la curentul electric și la gaze. Am ajuns să plătesc în ultimele luni sume cuprinse între 5.000 și 8.000 de lei pentru gaze. Nu mi-aș fi imaginat vreodată că voi ajunge la asemenea sume. Nu mi-am ascuns niciodată preferința pentru țara mea natală, dar sumele astea m-au uluit, efectiv. Avem aceeași problemă de ani buni, după mine! Cei de la putere nu fac nimic acolo unde sunt pentru oamenii din popor. Pur și simplu, dacă fac ceva, mișcă doar pentru interesele lor”, și-a declarat el, fără rețineri, marea supărare.

Mai mult, Gheorghe Gheorghiu a adăugat pe lista marilor scumpiri și factura la curent electric, care a trecut și asta de pragul a 3.200 de lei. „Nu am înțeles de unde mi-au calculat asemenea sume. Eu încă reușesc, chiar și la aceste sume, să le fac față! Însă uneori stau și mă gândesc că va veni ziua în care românii, cei de rând în primul rând, își vor scoate casele la mezat din cauza acestor facturi foarte mari. Cu ce să le mai plătească, la valorile despre care discutăm?”, spune cel care deține mai multe case în România, una fiind în zona Buftea, din județul Ilfov.

Mai în glumă, mai în serios, Gheorghe Gheorghiu susține că va plăti facturile mari la gaze și curent electric cântând mai mult decât o face de obicei în fiecare vară. „Mă bucuram că anul acesta, primul după cei de pandemie, voi reuși poate să strâng niște bani. Când colo, voi fi nevoit să-i dau statului!”, a găsit el modalitatea de a-și achita datoriile la utilități.

„Admiratorii mei nu sunt mai puțini”
El susține că din acest punct de vedere norocul i-a surâs în această vară, fiindcă românul a dorit să se întoarcă la petreceri și ca atare a fost chemat în diverse locuri din țară. „Nu voi sta doar pe litoral în această vară. Voi îmbina concertele de la malul mării cu cele din țară, fiindcă se pare că numărul admiratorilor mei nu pare mai mic, în ciuda trecerii anilor peste noi”, mai spune același Gheorghe Gheorghiu.

Anul acesta va exista în programul îndrăgitului interpret și o perioadă aparte. La mijlocul lunii august, cel mai probabil, soția sa, Gabriela, stabilită și ea de ani buni în Statele Unite, va veni într-o vacanță de două săptămâni în România. „Va fi o perioadă specială, la întoarcerea Gabrielei. Mă bucur că a reușit să-și fac timp să vină, fiindcă soția mea, e cea care are grija casei, într-un fel! Eu mereu spun despre mine că m-am născut în vacanță și că toată viața am muncit doar pentru mine, însă ea, sărăcuța…”, a conchis Gheorghe Gheorghiu.

Spre finele anului trecut, la jumătatea lunii noiembrie, Gheorghiu s-a însurat cu Gabriela Băncescu, patroana unui restaurant cu specific românesc, din SUA. Nunta s-a desfășurat la Mikelle Palazzo Ballroom, un local superb, din New York, evenimentul fiind organizat în stil românesc.

Actuala sa soție, Gabriela Băncescu, 54 de ani, este originară din Brașov, la fel ca și artistul. Ea este una dintre cele mai respectate femei de afaceri din comunitatea românească din New York, coordonând de-a lungul timpului mai multe restaurante cu specific românesc, în frunte cu „Harmony Terrace” și „Romanian Garden”. Acesta din urmă de altfel e și cel mai mare și reprezentativ al comunității românești din New York.

sursa: impact.ro