Anamaria Vasile

CTP, dat afară de la Digi 24. Reacția jurnalistului după concediere: „Ar fi trebuit să mă despart de mult”

O nouă despărțire răsunătoare în televiziunea din România. După o lungă colaborare, Cristian Tudor Popescu, CTP, a fost dat afară de la Digi 24. Anunțul a fost confirmat de celebrul jurnalist, printr-un mesaj tranșant publicat în mediul online. Care a fost reacția gazetarului, după concediere: „Diagnosticul – mai dăunător decât boala”.

Cristian Tudor Popescu a fost dat afară de la Digi 24
După încheierea acest sezon al emisiunii sale, „Cap Limpede”, Cristian Tudor Popescu a anunțat că nu se va mai întoarce din toamnă la postul de televiziune și că ediția de vineri, 3 iunie, nu a încheiat doar sezonul, ci colaborarea sa cu Digi 24.

Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, CTP a dezvăluit că a fost dat afară de la Digi 24, decizia fiind una unilaterală, aparținând conducerii postului.

„Emisiunea Cap Limpede de vineri, 03 iunie, nu a fost ultima din acest sezon, a fost ultima. Nu ne mai vedem la toamnă. Analizând conținutul acestei emisiuni, conducerea postului a decis să înceteze colaborarea cu subsemnatul. Este o hotărâre unilaterală, care aparține Digi 24. Diagnosticele puse în Cap Limpede final au fost considerate mai dăunătoare pentru imaginea postului decât boala”, a scris CTP.

Cristian Tudor Popescu a mai spus că ar fi trebuit să pună punct colaborării demult, însă a acceptat să meargă mai departe din respect față de telespectatorii emisiunii sale.

„Deși concediat, nu plec în concediu”
Până în acest moment, gazetarul spune că nu se gândește la posibilitatea de a se „transfera” la o altă televiziune de știri, însă nu exclude mutarea pe YouTube.

„Nu există vreo televiziune de știri la care să iau în considerare a mă „transfera”. Poate că ne vom revedea pe youtube, mă voi gândi. Deocamdată, iau o pauză video. Dar, ne putem întâlni în continuare în scris, în Republica, pe facebook și, audio, joia dimineața, la Europa FM. Deși concediat, nu plec în concediu”, a spus CTP, pe pagina sa de Facebook.

În ediția de vineri, 3 iunie, a „Cap Limpede” de la Digi 24, gazetarul a comentat gafa din emisiunea lui Cosmin Prelipceanu, care a introdus un clip video vechi de 14 ani, dar pe care l-a prezentat ca și cum ar fi un interviu „cu un recrut rus”. De fapt, tânărul vorbea despre genurile de muzică dintr-un club, iar subtitrarea Digi24 a fost greșită. Ulterior, moderatorul și-a cerut scuze.

Cristian Tudor Popescu a criticat Digi 24 pentru ceea ce el a numit „un fake news negru”.

„Este vorba despre o minciună neagră. Există gri, există mai multe trepte de gri în fake news. Ăsta este un fake news negru, nu are legătură nimic cu nimic”, a spus gazetarul.

sursa: impact.ro