Anamaria Vasile

CTP a taxat dur apariția lui Putin de la paradă. „Să apară, în văzul Rusiei și al întregii lumi, ca un bătrânel fragil”

Cristian Tudor Popescu a comentat apariția lui Vladimir Putin la paradă. Rusia a sărbătorit astăzi o zi extrem de importantă, cu ocazia Victoriei Armatei Roșii împotriva nazismului de acum 77 de ani. Scriitorul nu a fost deloc încântat de modul în care a ales să vină liderul de la Kremlin în văzul tuturor. ,,Să apară, în văzul Rusiei și al întregii lumi, ca un bătrânel fragil”, a declarat jurnalistul.

CTP, despre gestul bizar făcut de Vladimir Putin la paradă: cum a apărut de Ziua Victoriei?
Cristian Tudor Popescu a comentat aspru parada militară organizată la Moscova. În ziua specială pentru ruși s-a celebrat Victoria Armatei Roșii împotriva nazismului de acum 77 de ani.

Gazetarul este de părere că liderul de la Kremlin nu are niciun motiv să sărbătorească o posibilă victorie a Rusiei în Ucraina. Gazetarul a mai subliniat că în ziua de 9 mai armata Federației Ruse luptă cu întreaga lume democratică.

Cel din urmă a mai declarat și că Putin nu are de celebrat, de fapt, nimic pentru că în contextul războiului actual nu există nicio veste pozitivă pentru el.

,,De ce nu celebrează și victoriile de azi? Deoarece nu e niciuna”
,,Asta ar fi trebuit să i se spună lui Putin, în cazul, imposibil, că i s-ar fi putut adresa cineva. Cimpanzeul sângeros a dat slavă Victoriei Armatei Roșii împotriva nazismului de acum 77 de ani, sărbătorită numai de ruși pe 9 mai.

Dar azi, 9 mai 2022, armata Federației Ruse luptă tot cu „nazismul”, adică cu Ucraina și întreaga lume democratică. De ce nu celebrează generalisimul Putin victoriile de azi și de aici, din Ucraina, asupra „nazismului”?

Deoarece nu e niciuna – în afară de omorârea civililor ucraineni, decesul soldaților ruși și distrugerea clădirilor, infrastructurii și monumentelor culturale, măcelarul n-are ce să dea de mestecat rușilor”, spune CTP.

Gestul președintelui Rusiei
Cristian Tudor Popescu a adus în prim-plan și pătura pe care conducătorul Rusiei și-a pus-o la un moment dat pe genunchi. Jurnalistul a mărturisit că a rămas uimit în fața gestului care a lăsat la suprafață sensibilitatea sa, trecerea timpului și fragilitatea acestuia.

,,După ce a cuvântat, locțiitorul lui Dumnezeu pe Pământ s-a dus în tribună și și-a pus pe genunchi o păturică ce îl aștepta pe scaun! M-am frecat la ochi.

Măcar să fi avut păturică pe genunchi, ca acoperire solidară, toți generalii smochiniți, apparatcikii și agenții FSB din jurul lui, dar nu, el era singurul! El, călărețul pe urși, luptătorul cu tigrii siberieni, înotătorul la copcă cu cuțitul în dinți!

Oricât de frig i-ar fi fost, oricâtă artroză ar avea în încheieturi, oricât de umflată i-ar fi prostata, e peste poate să facă așa ceva! Să apară, în văzul Rusiei și al întregii lumi, ca un bătrânel fragil, bun pentru o casă de sănătate…”, a mai comentat acesta.

sursa: playtech.ro