Anamaria Vasile

Președinta Camerei Reprezentanților din SUA, vizită neanunțată la Kiev. Nancy Pelosi s-a întâlnit cu Zelenski

Președinta Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, a fost în Ucraina. Oficialul american s-a întâlnit cu liderul Volodimir Zelenski, cu care a discutat despre invazia rusă și ajutorul oferit de Administrația Biden armatei ucrainene. Politiciana a asigurat Kievul că America îi este alături în lupta cu rușii.

Nancy Pelosi a fost în Ucraina
Nancy Pelosi a făcut, duminică, 1 mai, o călătorie neanunțată în capitala ucraineană Kiev, devenind cel mai înalt oficial al SUA care s-a întâlnit cu președintele Volodimir Zelenski de la izbucnirea războiului (24 februarie). Biroul șefei Camerei Reprezentanților a confirmat vizita, spunând că aceasta a condus o delegație oficială a Congresului în Ucraina, prima de la invazia rusă.

Oficialul american s-a întâlnit cu Zelenski
Al treilea om în stat din SUA a condus o delegație a Congresului la Kiev, pentru a se întâlni cu președintele Ucrainei, înainte de a pleca în Polonia, unde va purta discuții cu oficialii de acolo.

În cadrul întrevederii cu liderul de la Kiev, delegația din Congres a transmis „respectul și recunoștința noastră președintelui Zelenski pentru conducerea sa și admirația noastră față de poporul ucrainean pentru curajul său în lupta împotriva opresiunii Rusiei”.

Nancy Pelosi a fost însoțită de importanți oficiali americani în Ucraina, cum ar fi Jim McGovern, Gregory Meeks, Adam Schiff, Barbara Lee, Bill Keating și Jason Crow. Delegația a plecat apoi spre Polonia, unde politicienii SUA se vor întâlni cu președintele Andrzej Duda și cu alte nume cheie.

Delegația SUA a plecat apoi în Polonia
După călătoria surpriză la Kiev, Pelosi a declarat reporterilor polonezi că rezistența poporului ucrainean pe fondul invaziei Rusiei este „remarcabilă”. Șefa Camerei Reprezentanților din SUA a dezvăluit că a fost afectată de „cunoștințele detaliate ale lui Zelenski despre fiecare subiect pe care l-am adus în discuție”, în special în ceea ce privește tipurile exacte de arme de care Ucraina are nevoie urgent. Anterior, Pelosi a lăudat poporul ucrainean „pentru apărarea remarcabilă a democrației”.

Pelosi, un democrat din California, care se află pe locul doi la președinție, după vicepreședinte, este cel mai înalt parlamentar american care a vizitat Ucraina de la începutul războiului. Vizita la Kiev marchează o demonstrație majoră de sprijin continuu pentru lupta țării împotriva Moscovei.

Liderul de la Kiev a mulțumit parlamentarilor americani
Zelenski a mulțumit lui Nancy Pelosi și altor parlamentari de top din SUA pentru sprijinul acordat. Liderul ucrainean a postat un videoclip cu întâlnirea avută în capitala Ucrainei.

sursa: playtech.ro