Anamaria Vasile

Pilotul ucrainean „Fantoma din Kiev” a fost omorât

Bărbatul era pilot de vânătoare și era cunoscut sub denumirea de „Fantoma Kievului”. El a murit. Armata ucraineană susține că a doborât peste 40 de avioane rusești. Vestea a fost confirmată de către Forțele Aeriene Ucrainene pe 29 aprilie.

Pilotul a devenit celebru după ce s-a aflat că a doborât șase avioane rusești în prima zi a invaziei asupra Ucrainei, pe 24 februarie.
După marele succes al pilotului, guvernul ucrainean a transmis că acesta a devenit un coșmar pentru aeronavele rusești.
„Oamenii îl numesc Fantoma Kievului. Și pe bună dreptate. Acest as al Forțele Aeriene Ucrainene domină cerurile capitalei și țării noastre și a devenit deja un coșmar pentru aeronavele rusești”, a declarat guvernul ucrainean.

Cum a murit pilotul ucrainean
În data de 29 aprilie, surse ucrainene din Forțele Aeriene au confirmat identitatea și moartea pilotului „Fantoma din Kiev”. Acesta a decedat în data de 13 martie, dar abia acum există confirmarea morții lui.

„Maiorul Stepan Tarabalka a fost doborât pe 13 martie, luptând cu forțele inamice covârșitoare”, precizează sursele menționate.

Stepan este născut în vestul Ucrainei într-o familie de muncitori din statul Korolivka. Acesta a urmat cursurile Universității Naționale a Forțelor Aeriene din Harkov. Celebrul pilot avea împreună cu soția lui, un băiețel, Iarik, în vârstă de 8 ani.

Sursele ucrainene susțin că acesta a doborât cel puțin 40 de avioane rusești în timpul luptelor.
Mama bărbatului, Natalia, a declarat că visul lui de mic copil a fost să devină pilot. Visul i s-a îndeplinit, dar i-a adus sfârșitul.

„Stepan obișnuia să privească avioanele MiG zburând deasupra casei și visa mereu să fie pilot de luptă”, a declarat mama acestuia.

Citeste si: Ținta lui Vladimir Putin: 9 mai. C

sursa: stirilekanald.ro