Anamaria Vasile

Ministrul Muncii, Marius Budăi, anunț despre creșterea pensiilor mici

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a afirmat, miercuri seară, că pensiile nu pot fi mărite diferenţiat, acest lucru fiind neconstituţional. Ministru Muncii a oferit detalii și despre acordarea voucherelor de 500 de lei pentru preșcolari și familiile cu venituri mici.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a afirmat, miercuri seară, întrebat fiind dacă nu ar putea fi majorate pensiile mici, că pensiile nu pot fi mărite diferenţiat, acest lucru fiind neconstituţional.

Întrebat de un alt pensionar dacă ar putea trăi cu 1.700 de lei pe lună, ministrul a răspuns că nu ar putea şi că acelaşi lucru i-a întrebat şi el pe reprezentanţii Comisiei Europene.
Ce măsuri se vor aplica pentru pensiile mici în acest an
Prezent, miercuri seară, la Antena 3, ministrul Muncii, Marius Budăi, a fost întrebat de o pensionară dacă ar putea majora pensiile mici, el afirmând că acest lucru nu este posibil.

”Este neconstituţional şi nelegal să mărim pensiile diferenţiat pentru că am încălca principiul contributivităţii, dar pentru pensia minimă am majorat-o cu 25% de la 1 ianuarie.

Pentru pensiile mici avem aceste măsuri care se vor aplica până la sfârşitul de an, din două în două luni, vor intra în vigoare din iunie, se vor face imediat cum există posibilitatea, plăţile, nu va exista să nu se plătească şi să fie prinsă şi luna iunie, indiferent când se va face plata ”, a declarat Marius Budăi, potrivit G4 Media.
Potrivit acestuia, Guvernul se află în perioada de discuţii cu Comisia Europeană- „ne închidem pe majoritatea discuţiilor, deci nu există probleme aici”, spune ministrul.

Când ajung voucherele de 500 de lei la cei care au nevoie de bani
Ministru Muncii a oferit detalii și despre acordarea voucherelor de 500 de lei pentru preșcolari și familiile cu venituri mici. Cel mai important este că banii vor ajunge în posesia celor vizați începând cu luna iunie.

“Acele vouchere în valoare de 500 de lei pentru preşcolari şi familiile defavorizate au fost deja rezolvate la sfârşitul lunii aprilie. Ne dorim să le implementăm pentru a preveni abandonul şcolar. Sunt tichete emise, de tip card, pe suport electronic pentru sprijinul educaţional. Au fost deja împărţite aceste tichete prin inspectoratele şcolare care le vor către şcoli, grădiniţe şi vor fi înmânate familiilor, elevilor”, a spus Marius Budăi, la România TV.

„I-am întrebat pe comisarii europeni: aţi putea trăi cu 200 sau 300 de euro pe lună?”
Ministrul Muncii a fost întrebat de un alt pensionar dacă ar putea trăi cu 1.700 de lei pe lună.

”Nu. Este aceeaşi întrebare pe care eu am adresat-o în deschiderea discuţiilor cu Comisia Europeană atunci când am justificat de ce strig de nebun, spuneau unii, că 9,4 nu este suficient. Am întrebat tranşant, direct, ferm, fără niciun fel de ezitare, pensia minimă este 200 de euro, salariul minim este 300 de euro, dragii mei comisari, dragii noştri europeni, aţi putea trăi cu 200 sau 300 de euro pe lună? Au pus capul jos şi au recunoscut că nu ar putea trăi cu aceşti bani”, a răspuns Marius Budăi.
sursa: stirilekanald.ro