Anamaria Vasile

Antony Blinken, anunțul prin care îl umilește pe Vladimir Putin în fața întregii lumi. Liderul Kremlinului nu va accepta o asemenea rușine

Secretarul de stat american, Antony Blinken, a transmis că SUA va face tot ce îi stă în putere pentru a răzbuna crimele de război și atrocitățile comise în Ucraina după invazia rusească. Acesta a făcut publică intenția Washingtonului de pedepsire a Rusiei în timpul unei audieri în cadrul Comitetului pentru credite din Senatul SUA. Potrivit planului emis de reprezentatul SUA, Rusia s-ar alătura țărilor privite cu scepticism de întreaga lume.

Cum ar putea fi pedepsită Rusia pentru crimele de război din Ucraina
Antony Blinken a anunțat că Administrația Americană are de gând să cerceteze crimele de război comise de trupele ruse și să adauge Rusia pe lista țărilor care sponsorizează și promovează terorismul.
Declarația care îl poate înfuria teribil pe liderul rus a fost făcută în cursul zilei de miercuri, atunci când Antony Blinken a fost întrebat despre o posibilă includere a Rusiei pe această „listă neagră”: „Luăm în considerare acest lucru”, a transmis secretarul de stat, în timp ce şeful departamentului american de politică externă, a confirmat că

„Avocaţii studiază acest lucru” după a fost întrebat pe acest subiect de către senatorul Lindsey Graham.
De asemenea, Blinken a reiterate asupra agresiunilor la care au fost și sunt supuși cetățenii ucraineni în timpul războiului ruso-ucrainean, subliniind că nu are nicio îndoială cu privire la terorizarea poporului ucrainean de către Rusia: „Nu am nicio îndoială, domnule senator, că ruşii terorizează poporul ucrainean”, a transmis acesta.

Țările acuzate până în prezent pentru sponsorizarea terorismului
În ciuda dorinței SUA de a pedepsi Rusia cu această trecere pe lista țărilor care susțin terorismul, Blinken a transmis că nu este sigur dacă criteriile legistlației naționale vor permite Administrației Americane să facă acest pas anti-rus, având în vedere posibile efecte împotriva SUA, dar și a Occidentului.

„Repet, avocaţii studiază asta. Vom vedea dacă într-adevăr îndeplinim cerinţele legii privind includerea în această listă. Intenţionăm să facem tot ce ne stă în putere, indiferent de cât timp va dura, pentru a ne asigura că autorii crimelor comise vor fi traşi la răspundere”, a subliniat Blinken.

Vă reamintim că, în prezent, pe lista statelor care sponzorizează terprismul se află doar Iranul, Coreea de Nord, Cuba şi Siria, lista fiind întocmită de Departamentul de Stat al SUA.

sursa: playtech.ro