Anamaria Vasile

Marius Tucă, în conflict cu Adrian Sârbu. De ce a dat în judecată firma fostului patron de la Pro TV

La începutul aestui an, Marius Tucă, celebrul jurnalist, anunța plecarea sa de la Smart TV. Disensiunile dintre jurnalist și Adrian Sârbu se pare că nu au găsit atunci o rezolvare. Știrea a picat ca o bombă, având în vedere parteneriatul anunțat de cei doi la lansarea primului post, Aleph News. Astăzi Marius Tucă a dus totul la un alt nivel, dându-l în judecată pe părintele PRO TV.

„S-a rupt lanțul de iubire” dintre Marius Tucă și Adrian Sârbu
În urmă cu trei ani, într-o revenire spectaculoasă în spațiul media românesc, tandemul Marius Tucă și Adrian Sârbu anunțau lansarea unui nou concept media. Denumit generic „Aleph”, conceptul conține mai multe posturi de televiziune, dintre care lansate sunt Aleph News, Aleph Business și Smart TV. La momentul „zero”, Marius Tucă era acționar în cadrul Smart TV Management. Alături de el, în acționariat se afla și Aleph Media, condusă de Adrian Sârbu.

„Cred că România, în ultimii ani, suferă foarte tare la capitolul jurnalism independent, adevărat. Smart TV îşi propune să readucă ideea de jurnalism veritabil, prin oamenii săi, prin noi şi prin programele sale. E foarte important ca reporterul care se află la Guvern sau la Preşedinţie să aibă libertatea, independenţa editorială şi demnitatea de a fi jurnalist.
Cred că lucrurile acestea lipsesc pe piaţa televiziunilor. Rar am văzut reporteri în adevăratul sens profesional al cuvântului.

Ne propunem ca programele să aibă independenţa subiectivă a autorilor a prezentatorilor, dar bineînţeles şi a producătorilor. Cred că noi doi prin ce am făcut în aceşti 30 de ani putem să capacităm oameni, jurnalişti să respecte şi să îndeplinească criteriile de care vorbeam mai devreme.”, spunea Marius Tucă în fața CNA despre noul proiect.

Dar de atunci și până astăzi lucrurile s-au schimbat, se pare, iar Marius Tucă lua decizia de a pleca din proiectul anunțat în 2019, conform celor de la Pagina de Media. Nu se știu exact motivele acestei despărțiri, dar cert este că lucrurile nu au evoluat în bine.

Tucă îl dă în judecată pe Adrian Sârbu
La trei luni de la plecarea din grupul media, Pagina de Media anunță că Marius Tucă duce totul la un nou nivel. Conform publicației amintite, jurnalistul l-ar fi dat în judecată pe Adrian Sârbu și grupul Aleph. Cererea a fost depusă în instanță săptămâna trecută, pe 20 aprilie.

Motivația jurnalistului sunt datoriile pe care grupul Aleph le are către el. Cel puțin așa reiese din cererea depusă în instanță. Nu se știe despre ce sume este vorba, dar faptul că s-a ajuns până aici, înseamnă că nu mai există cale de împăcare între cei doi.
sursa: playtech.ro