Anamaria Vasile

Cătălin Moroșanu dezvăluie ce îl leagă de soția sa și după 20 de ani: “Din acest motiv, foarte multe relații ajung la suprasaturație”

Cătălin Moroșanu și-a întemeiat o superbă familie și trăiește o poveste de dragoste care durează de peste 20 de ani. Acesta ne-a oferit un interviu, în exclusivitate pentru Ego.ro. El ne-a mărturisit care este secretul unei relații de succes, dar și cum se înțeleg micuții săi, ținând cont că a devenit tătic pentru a doua oară de curând.

Cătălin Moroșanu: “O relație trebuie să fie simplă, nu complicată”
Mulți îl admiră pe Cătălin Moroșanu pentru frumoasa relație pe care o are cu soția lui, Georgiana. Acesta a punctat că este important ca viața de cuplu să se schimbe de-a lungul timpului pentru a rezista. El consideră că micuții sunt extrem de importanți atunci când vine vorba despre un parteneriat de lungă durată.

Cătălin Moroșanu: Da, la Iași, alături de familie! Chiar o să stau mai mult, o săptămână și ceva. Chiar acum vin de la Iași, mă întorc la București, iar de joi, înapoi la Iași. Numai pe drumuri.

Ce bunătăți îți pregătește soția?

Cătălin Moroșanu: Soția mea nu mai are timp să pregătească mâncare acum. Soacra mea face, locuiește cu noi și este o bucătărească foarte bună.

Cătălin Moroșanu, despre micuțul său: „Este un băiat frumos”

Cătălin Moroșanu: Crește, este din ce în ce mai atent, devine pretențios. Este un băiat frumos.

Ai împlinit 20 de ani de relație cu partenera ta. Ce sfaturi ai pentru cuplurile din zilele noastre?

Cătălin Moroșanu: Sunt mai mulți factori. În primul rând, cei care au o relație de mai mult timp trebuie să facă un copil, să își construiască o familie. Oricât de mult stai într-o relație, dacă nu se face o casă sau nu vine un copil, intervin problemele. Din acest motiv, foarte multe relații ajung la suprasaturație, iar oamenii nu mai au pentru ce să stea împreună. Mereu le-am zis prietenilor mei: Dacă ai o relație de foarte mult timp, vine momentul să te căsătorești, apoi să faci copii. Copiii sunt un liant foarte important într-un cuplu și chiar oferă un scop în viață. Faptul că am avut-o pe Natalis în 2010 și pe Nicolas Patrick în 2021 a contat foarte mult, ne-a ținut uniți. În al doilea rând, într-o relație contează foarte mult să fiți parteneri de viață, în tot ceea ce faceți. Nu există ca unul să comande tot timpul și celălalt să se supună. Trebuie să se formeze o echipă și partenerul de lângă tine să fie tratat cu respect pentru a construi ceva.

„Vorbim în fiecare zi la telefon, mă duc în fiecare weekend acasă”
Totuși, tu și soția ta formați un cuplu la distanță. Cum rezistați?

Cătălin Moroșanu: Rezistăm, eu tot timpul am fost plecat, pe drumuri. Nu este o problemă. Vorbim în fiecare zi la telefon, mă duc în fiecare weekend acasă, nu mi se pare ceva ieșit din comun. Repet, familia este stâlpul unei relații, o să o spun mereu. Dacă nu există un scop comun, atunci totul o să se destabilizeze la un moment dat. Și relația intră într-o buclă temporală, se fac mereu aceleași lucruri. Eu așa văd lucrurile, însă fiecare trebuie să decidă cu privire la ceea ce este mai bine pentru el.

Cum se înțeleg micuții tăi?

Cătălin Moroșanu: Foarte bine. Cel mic are 4 luni, vedem când o să aibă vreo 4 ani. Ea îl ia în brațe, e ca o mămică mai mică. (râde) Este normal, fetițele sunt mai mămoase, au instinctul matern dezvoltat.

„Niciodată nu m-am gândit că noi suntem un exemplu pentru alte relații”
Totuși, copiii urmăresc exemplele date de părinți…

Cătălin Moroșanu: Eu niciodată nu m-am gândit că noi suntem un exemplu pentru alte relații. Orice relație are greutățile ei la un moment dat. Suntem oameni normali.

Ai spus că micuții sunt liantul unei relații, dar cum se menține flacăra aprinsă?

Cătălin Moroșanu: Sunt niște lucruri foarte subtile aici, nu mai este flacăra de la începutul relației, din primii doi ani de zile. Consider că parteneriatul este cel mai important, dar și înțelegerea. O relație trebuie să fie simplă, nu complicată. Mai contează ca un partener să fie mai vulcanic, altul mai calm, nu pot să fie amândoi ca berbecii și să se bată cap în cap.
sursa: ego.ro