Anamaria Vasile

Avertismentul terifiant care zdruncină liniștea României. Rusia pregătește un atac masiv cu rachete asupra Transnistriei. Ce mesaje au primit locuitorii

Apar informații bombă despre viitoare atacuri cu rachete pe care Rusia le pregătește asupra Transnistriei, cu scopul de a o destabiliza. Volodimir Zelenski a transmis că armata ucraineană este pregătită de o asemenea ofensivă, în timp ce Direcția Principală de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei întărește această alertă. Mai mult, locuitorii regiunii separatiste au primit mesaje de amenințare în care identitatea expeditorului este falsă.

Mesaje false din partea Rusiei
Ministerul Apărării de la Kiev a avertizat că Rusia transmite mesaje de amenințare cetățenilor din Transnistria prin care îi amenință cu privire la atacuri din partea Ucrainei cu „rachete și artilerie”.

Potrivit oficialilor ucraineni, prin mesajele false transmise de ruși, cetățenii sunt rugați să părăsească regiunea și să se îndrepte către locuri mai sigure. În caz contrar, aceștia vor fi uciși fără alte avertismente.

„Serviciul de Securitate al Ucrainei recomandă cu tărie evacuarea civililor în regiuni mai sigure. Vă asigurăm că Forțele Armate ale Ucrainei nu doresc să facă rău civililor, dar oamenii care rămân în orașe vor fi percepuți ca grupuri de sabotaj și vor fi eliminați fără avertisment.

De la ora 19.00 vor fi efectuate bombardamente cu rachete si artilerie pe teritoriul republicii”, a fost mesajul pe care Ministerul ucrainean al Apărării l-a oferit ca exemplu, în timp ce avertizează asupra unor atacuri ale Rusiei asupra Transnistriei.

De asemenea, Serviciul de Informații din Ucraina a dat asigurări că astfel de acțiuni reprezintă, de fapt, provocări ale Serviciile de Informații Ruse împotriva Ucrainei și ale Moldovei.

Volodimir Zelenski, despre pericolul la care este expusă Moldova
Recent, Volodimir Zelenski le-a dezvăluit jurnaliştilor că împărtășește părerea Maiei Sandu, preşedinta Republicii Moldova, cu privire la pericolul în care se află regiunea Transnistria. Acesta a transmis că a vorbit și cu premierul Ciucă despre această situație, iar în acest context militar, nu este exclusă nicio variantă.

“Înţelegem clar că acesta este unul dintre paşii Federaţiei Ruse. Acolo acţionează serviciile speciale. Nu este vorba doar de fake news. Scopul este evident: destabilizarea situaţiei în regiune, ameninţarea Moldovei. Ei ar trebui să ştie că dacă Moldova susţine Ucraina, vor exista anumiţi paşi”, a avertizat Zelenski.

Liderul ucrainean a mai adăugat că știe de ce este capabilă armata lui Putin, însă soldații ucraineni sunt pregătiți să apere aceste teritorii.

„Însă noi le înţelegem capabilităţile. Forţele Armate ale Ucrainei sunt pregătite şi nu se tem de ei”, a adăugat Volodimir Zelesnki.

În urmă cu puțin timp, un alt avertisment privind atacurile asupra Moldovei a venit din partea unui consilier al președintelui ucrainean Zelenski, care a transmis că Rusia vrea să destabilizeze regiunea transnistreană, suferând că Moldova ar trebui să se aștepte la „oaspeți”, potrivit skynews.

„Vești proaste: Dacă Ucraina cade mâine, trupele rusești vor fi la porțile Chișinăului. Vești bune: Ucraina va asigura cu siguranță securitatea strategică a regiunii. Dar trebuie să lucrăm ca o echipă”, a transmis Mykhailo Podolyak.

sursa: playtech.ro