Anamaria Vasile

10 Remedii naturale pentru retenția de apă

Retenția de apă cauzează adesea dureri din cauza umflăturilor din picioare și din trunchi, iar dacă ați experimentat acest lucru, atunci știți că este o problemă extrem de incomodă și dureroasă.
Retenția de apă este cunoscută sub numele de edem în medicină și este de fapt acumularea de fluide excesive în organism din diferite motive;

Va vom sugera zece remedii naturale pentru a o rezolva și pentru a reduce umflarea cauzată, de obicei în trunchi, picioare și membrele inferioare.
Aceste umflări sunt dureroase, iar edemul poate duce, de asemenea, la articulații rigide, tensiune arterială ridicată și puls și creștere în greutate.

Această afecțiune ar putea fi rezultatul medicamentelor, inactivității fizice, consumului excesiv de sare, deficitului de vitamine, contraceptivelor, precum și condițiilor de mediu, cum ar fi temperaturile și altitudinile meteorologice înalte.
Retenția de apă poate apărea din cauza unor factori interni, cum ar fi circulația necorespunzătoare, probleme tiroidiene, tulburări ale venelor și ficatului, alergii, sarcină, tensiune arterială crescută, stres, deshidratare și probleme cardiace și renale.

Acestea sunt cele mai eficiente remedii pentru retenția de apa:

Remediu # 1: Pătrunjel

Este unul dintre cele mai puternice remedii naturale de retenție a apei. Ar trebui să adăugați câteva lingurițe de pătrunjel uscat într-o ceașcă de apă și fierbeți. Apoi, lăsați-o să se răcească timp de 10 minute și beți acest ceai de trei ori pe zi. De asemenea, puteți adăuga suc de lămâie la ceai pentru efecte și mai bune.

Remediu # 2: Oțet de cidru de mere

Oțetul de cidru de mere este bogat în pectină, ceea ce duce la scăderea nivelului de sodiu în organism. După cum știți deja, sodiul reține apă în organism, deci oțetul este excelent în acest caz. Doar adăugați o linguriță într-un pahar cu apă și beți remediul de două ori pe zi.

Puteți crește eficacitatea băuturii dacă adăugați o lingură suplimentară de oțet de cidru de mere la fiecare pahar. De asemenea, puteți înmuia picioarele într-o baie fierbinte cu oțet timp de 10 minute.
Acest lucru va calma umflăturile și, de asemenea, va trata mirosul urât al piciorului.

Remediu # 3: Suc de afine

Acest suc accelerează producerea de urină în organism și este bogat în calciu, potasiu și magneziu. Ar trebui să beți zilnic o ceașcă de suc de merișoare neîndulcit sau puteți lua afine sub formă de pastile.

Remediu # 4: Păpădie

Cercetătorii au descoperit că păpădia susține producția de urină din organism. De asemenea, scade nivelul de sodiu, deoarece este bogată în potasiu. Păpădia este de asemenea bogată în magneziu, care reduce balonarea premenstruală.
Ar trebui să adăugați o linguriță de frunze de păpădie uscate într-o ceașcă de apă caldă, fierbeți timp de aproximativ 10 minute, strecurați și beți ceaiul de mai multe ori pe zi.
De asemenea, puteți utiliza pastile de păpădie, dar asigurați-vă că vă adresați medicului înainte de a le lua sau de a începe să consumați ceaiul, deoarece păpădia ar putea interfera cu anumite medicamente.

Remediu # 5: Ceapă

Ceapa purifică sângele și stimulează producția de urină, prevenind astfel pietrele la rinichi. Decojiți câteva cepe, adăugați-le la 4 cești de apă și fierbeți. Adăugați foarte puțină sare și beți acest remediu de trei ori pe zi timp de câteva zile.

Remediul # 6: Semințe de fenicul

Acest diuretic puternic mărește producția de urină în organism și susține capacitatea rinichilor de a procesa mai multă apă și sodiu. Împiedică acumularea toxică a organismului și ajută digestia.
Ar trebui să adăugați o linguriță de semințe de fenicul în apă fierbinte și să fierbeți. Apoi, acoperiți paharul și lăsați-l să se răcească timp de 10 minute, strecurați și consumați de trei ori pe zi.

Remediu # 7: Sare Epsom

O baie de sare Epsom reduce balonarea burții, precum și problemele de retenție a apei, printr-un proces cunoscut sub denumirea de osmoză inversă. Acest proces implică îndepărtarea tuturor lichidelor excesive din organism, precum și a toxinelor.

Baia este relaxantă, liniștitoare și calmantă. Tot ce trebuie să faceți pentru a vă bucura de aceste beneficii este să adăugați două cești de sare Epsom într-o baie caldă și să vă înmuiați timp de 15 minute. Repetați de trei ori pe săptămână.

Remediu # 8. Rădăcina de urzică

Stimulează în mod eficient producția de urină și ajută la reținerea apei. Adăugați o linguriță de rădăcină de urzică într-o ceașcă de apă caldă, lăsați-o timp de 10 minute să se răcească și beți de câteva ori pe zi.

Remediu # 9: Suc de lămâie

Sucul de lămâie elimină fluidele excesive din organism, precum și deșeurile și toxinele acumulate. Doar adăugați câteva linguri de suc de lămâie într-o ceașcă de apă caldă. Puteți îndulci cu miere.

Beți acest remediu zilnic timp de mai multe zile.

Remediu # 10: Uleiuri esențiale

Uleiurile esențiale pot fi de mare ajutor în cazul reținerii apei. Aromaterapia stimulează scurgerea fluidelor prin declanșarea sistemului limfatic.

Adăugați 20 picături din uleiul esențial preferat într-o baie fierbinte și relaxați-vă timp de 10 minute, de trei ori pe săptămână. Pentru cele mai bune efecte, recomandăm uleiuri esențiale de priboi, chiparos și ienupăr.
În cazul în care vă confruntați cu probleme de retenție a apei, vă sugerăm să consumați mai multe alimente diuretice, cum ar fi țelina, castraveții, varza, pepenele verde, bananele, ananasul și castravetele, deoarece stimulează și producția de urină.

Mai mult decât atât, asigurați-vă că beți suficienta apă pentru a preveni deshidratarea, exersați în mod regulat și limitați aportul de alcool și sare.

Sursa: www.healthyfoodhouse.com