Anamaria Vasile

Când despodobim bradul de Crăciun și ce facem cu el după Sărbători

Când se despodobește bradul de Crăciun. Dacă despre împodobirea bradului se vorbește foarte mult, fiind o activitate cu multă încărcătură emoțională, puțini sunt cei care se gândesc când este perioada potrivită pentru a despodobi bradul de Crăciun.

Când se despodobește bradul de Crăciun Sunt oameni care ales să despodobească bradul de Crăciun imediat după Revelion, însî tradiția spune că bradul de Crăciun poate fi păstrat până după 7 ianuarie, când este sărbătorit Sfântul Ioan Botezătorul. Însă sunt persoane care nu ales să-l țină atât de mult în casă, mai ales dacă vorbim despre un brad natural mai mare, care după sărbători începe să se usuce și încep să îi cadă acele.

Ce faci cu bradul după Crăciun

Persoanele care au optat pentru un brad artificial îl pot păstra într-un loc sigur, până la următorul Crăciun, când îl pot împobodi din nou. Situația se schimbă dacă s-a ales un brad natural, care nu poate fi păstrat pentru o perioadă mai lungă. Poți opta pentru a-l replanta, dacă ai grădină, însă dacă stai la bloc și vrei să-l arunci, trebuie să știi că acest lucru trebuie făcut într-un mod responsabil. Astfel, bradul nu se aruncă oriunde în spațiile publice, ci trebuie dus la ghenă, de unde persoanele responsabile pentru ridicarea gunoiului îl vor prelua. Sunt orașe care au amenajat centre speciale unde brazii sunt aruncați pentru a fi preluați ulterior de echipele de salubrizare.