Anamaria Vasile

Cum pui ouă la murat pentru la iarnă. Trucul secret pentru o rețetă ca la carte

Iată cum pui ouă la murat pentru la iarnă și ce truc secret să folosești pentru o rețetă de excepție. Deoarece ouăle au fost mereu considerate alimente valoroase, oamenii au tot creat diverse rețete pe baza acestui ingredient, cum este și rețeta pe care o prezentăm mai jos.

Cum pui ouă la murat pentru la iarnă
Înainte de a-ți prezenta rețeta, trebuie să știi că consumul de ouă pe cap de locuitor în România este undeva între 230-250 ouă pe cap de locuitor. În gospodăriile țărănești din România se produc aproximativ 4 miliarde de ouă. Ouăle se folosesc în majoritatea rețetelor de mâncare. Rețeta de ouă murate este una specială. Iată ingredientele și modul de preparare.

Ingrediente
6 ouă mari
180 ml oţet alb
180 ml apă
1 lingurita boabe muştar
1 lingurita boabe piper
1 căţel de usturoi
1 foaie dafin

Mod de preparare
Mai întâi se pun ouăle la fiert și imediat cum apa dă în clocot se iau de pe foc și se lasă 10 minute în apa fierbinte. Apoi, ouăle se scot, se lasă la răcit și se curăță.

La foc mediu se pun apoi apa, oțetul, boabele de muștar și cele de piper, după care se lasă la fiert. Când dau în clocot aacestea, se adaugă și usturoiul pisat și foaia de dafin și se trage vasul de pe foc.

Ouăle se așază într-un borcan, se toarnă soluția caldă, se pune capac, iar după răcire se pune borcanul la frigider pentru 7 zile. Atunci când se servesc, ouăle se scot cu o spumieră și se taia felii.