Anamaria Vasile

Rețeta Gabrielei Cristea de murături asortate delicioase

Când nu se află în fața camerelor de filmat, Gabriela Cristea este o adevărată gospodină și se ocupă de toate cele necesare familiei. Vedeta TV și-a făcut deja proviziile pentru iarnă, umplându-și cămara
Gabriela Cristea a postat pe canalul său de YouTube un clip în care le arată fanilor cum pune ea murături pentru iarnă. Secretul Gabrielei pentru ca murăturile să fie delicioase și crocante este folosirea produselor naturale, fără adăugarea conservantului.

Ingrediente: castraveți gogonele pepene roșu dovlecel morcov țelină cu frunze usturoi hrean varză conopidă măr gutuie sare grunjoasă neiodată foi de dafin piper negru boabe de muștar cimbru bețe de mărar

Legumele și fructele se spală temeinic și se curăță dacă este cazul. Toate se taie bucăți de mărimă similară. Pe fundul borcanelor se pune câte o legătură de cimbru, frunze de țelină, câțiva căței de usturoi și bucăți de gutuie. Apoi, legumele și fructele și se așează , în straturi, diversificat în borcane. Între straturile de legume și fructe se adaugă căței de usturoi și tije de hrean. Important este să fie umplute toate spațiile din borcan. Când borcanul este plin ochi, se pun deasurpa câteva foi de dafin, o mână de piper boabe, boabe de muștar și câteva crengi de mărar uscat.

Apoi se prepare saramura. Într-o oală se pune apă la fiert cu sare – pentru fiecare litru de apă se adaugă o lingură cu sare grunjoasă. Când apa dă în clocot, se mai lasă 5 minute, iar apoi se ia de pe aragaz și se pune treptat în borcane, cu grijă, pentru a nu le sparge. Saramura rămasă se păstrează pentru a doua zi pentru a complete borcanele. Spor la treabă!