Anamaria Vasile

Cine este nepotul lui Becali care a trăit un an fără să câștige măcar un leu? Soția lui lucrează la Parlament

Soția nepotului afaceristului Gigi Becali a devenit conslilier parlamentar. Declarația de avere a acestuia este extrem de interesantă.

Rossella, soția lui Hristu Becali, nepot al finanțatorului FCSB a fost numită consilier parlamentar și lucrează pentru deputatul liberal Pavel Popescu. Conform declarației de avere, Rosella și Hristu Becali nu dețin case și mașini iar nepotul lui Gigi Becali a încheiat anul fără să aibă nici un fel de venit. Hristu a stat, practic, pe banii soției, dacă ne luăm strict după hârtii. Femeia a avut în 2019 venituri totale de 22.000 lei (puțin peste 1.800 lei pe lună).

Cei doi dețin, totuși, mai multe conturi, cel mai mare fiind unul de 5.800 euro, iar Hristu mai deține 4.000 mp de teren extravilan într-un sat din județul Neamț.

Cine este Hristu Becali?

Despre Hristu Becali s-a scris în trecut că a fost unul dintre acționarii Avicola Iași, după ce unitatea a fost preluată de Gigi Becali. Acesta ar fi trăit momente grele în prezența angajaților abatorului, care la un moment dat chiar l-ar fi sechestrat pentru că nu-și primeau drepturile salariale. În rest, Hristu Becali nu a fost foarte vizibil în presă.

Legătura dintre Gigi Becali și parlamentarul PNL pentru care lucreaz soția lui Hristu
Deputatul timișorean Pavel Popescu, cel pentru care Rosella Becali lucrează, a trecut din tabăra PMP în cea PNl în urmă cu patru ani și jumtate, atunci când s-a și ales cu un post în parlament. În 2019, Gigi Becali l-a inclus pe Popescu pe lista unui nou partid pe care, spunea el, urmează să-l înființeze. Popescu figura pe acea listă alături de nume precum: Mihai Chirică (primarul Iașiului), Cristian Diaconescu, Liviu Avram, Mihai Tatulici, Adrian Severin sau avocata Ingrid Mocanu. Gigi Becali a mai condus partidul Noua Generație, a avut el însuși un mandat de parlamentar, unul de europarlamentar și a făcut parte, pentru o scurtă perioadă și din Partidul Național Liberal.

Hristu Becali nu mai deține, în prezent, nici o afacere, conform declarației de interese a soției sale. Iar dacă acesta nu a avut nici un venit timp de un an întreg, soția lui a fost angajată timp de 8 luni la o societate comercială care se ocupă cu vânzarea online a produselor pentruj copii.