Anamaria Vasile

MAE, anunț important despre noile condiții de intrare în Grecia! Ce acte trebuie să aibă românii la ei

Ministerul Afacerilor Externe a făcut astăzi un anunț important cu privire la actele de care au nevoie românii pentru a intra în Grecia. De astfel, site-ul unde poate fi găsit formularul electronic a picat pentru un timp.

Anunț important pentru românii care vor să intre în Grecia!
Ministrul Afacerilor Externe a anunțat că formularele completate marți, pe data de 14 iulie, vor primi coduri QR începând ora 00:00, pentru a putea intra pe teritoriul Greciei. De asemenea, intrarea pe teritoriul țări elene se poate face începând cu ziua de miercuri. 15 iulie, ora 6:00. Totodată, MAE a confirmat că platforma pentru completarea obligatorie a formularului electronic s-a rezolvat marți de la ora 00:00. Amintim că marți platforma a fost nefuncțională pentru câteva ore, dar situația s-a remediat rapid. De astfel, pe lângă formularul electronic, cetățenii români trebuie să prezinte la intrarea în Grecia și testul molecular negativ pentru infecția cu noul tip de virus. Acesta trebuie emis cu maximum 72 de ore înainte de a intra în țară.

„MAE a întreprins, în regim de urgență, demersuri prin Ambasada României la Atena și pe lângă Ambasada Greciei în România pentru semnalarea acestei disfuncționalități și pentru a solicita remedierea imediată a acesteia. Urmare acestor demersuri, autoritățile elene au remediat problema tehnică apărută, iar la acest moment platforma este funcțională”, a transmis MAE, potrivit digi24.ro.

Ce se întâmplă cu românii care trec granița pe la Kulata?
Potrivit informațiilor de la MAE, românii care trec granița pe la Kulata-Promachonas, vor beneficia de asistență consulară, în caz de nevoie, de la reprezentanții Consulatului General al României la Salonic și ai Ambasadei României la Sofia. De astfel, testul molecular trebuie emis în limba engleză și să conțină numele și prenumele persoanei testate.

„Testele trebuie efectuate în laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie să fie emise în limba engleză și să conțină numele și prenumele persoanei testate, precum și seria și numărul cărții de identitate sau ale pașaportului persoanei respective”, se mai precizează în comunicatul transmis de MAE.