Anamaria Vasile

Raed Arafat, anunt important despre vacantele romanilor. Ce romani ar putea intra in izolare 14 zile

Dupa ce s-a anuntat ca in Bulgaria a crescut numarul cazurilor de coronavirus, Raed Arafat a facut o noua avertizare.

”Bulgaria e sub monitorizare, au crescut cazurile si este sub monitorizarea INSP. Daca va continua in acest mod, este posibil sa se ia decizia la nivelul Institutului National” a declarat Raed Arafat.

”Nu este pericol de inchidere a granitlor, ci de revenire la izolare” a mai spus Raed Arafat. Tot el a mai spus ca totul depinde de cum vor evolua lucrurile in tara vecina.

Daca Bulgaria continua sa urce cu numarul de cazuri de COVID-19, este posibil sa se ia hotararea ca romanii care se intorc din Bulgaria sa intre in izolare timp de 14 zile cand revin in tara.

In ultimele sapte zile s-a inregistrat un record de 555 de noi cazuri. Este posibil ca Bulgaria sa treaca in prezent printr-un al doilea val epidemic, a declarat inspectorul-sef pentru sectorul sanitar, Anghel Kuncev.

Carantina nu va mai fi aplicata in cazul persoanelor revenite din Spania, Italia, Olanda, Irlanda si Malta, dar ramane valabila in cazul celorlalte tari, cu exceptia decisa anterior a Serbiei, Bosniei-Hertegovinei si Muntenegrului.