Anamaria Vasile

Vreme absolut nefireasca pentru aceasta perioada. Zonele unde NINGE, in timp ce in alte parti ale tarii va fi foarte cald

Sambata avem in continuare vreme calda pentru o zi de februarie, dar prin tinuturile estice si prin centru mai vin cativa stropi de ploaie.

Pe la munte apare si un pic lapovita. Maximele pleaca de la 4 grade in estul Transilvaniei si ating 14 grade in Oltenia vestica.

Vremea in fiecare regiune

In Dobrogea si Baragan gasim atmosfera inchisa si poate cativa stropi de ploaie. Vantul sufla mai tare in prima parte a zilei si ajunge la viteze de 40…50 km/h, iar temperaturile se mentin la valori de martie, in jur de 10 …11 grade.

La fel va fi si in Moldova sudica si in nordul Munteniei: innorari persistente, conditii de ploaie slaba si temperaturi peste limitele normale.

Si in nordul Moldovei si in Bucovina cerul ramane acoperit toata ziua si e posibil sa picure din cand in cand. Va fi, insa, destul de cald pentru mijlocul lunii februarie: maximele vor ajunge pe la 7…8 grade.

In nordul Transilvaniei si in Maramures gasim vreme mai buna, apare trecator si soarele si se face putin mai cald decat vineri.

Si in tinuturile vestice va fi destul de bine dupa ce se risipeste ceata. Scapam de ploi si peste zi se mai innoreaza din cand in cand.

In Transilvania domina atmosfera inchisa. O sa mai ploua putin, iar pe la munte vine un pic de lapovita si vantul sufla tare pe creste.

In schimb, din Oltenia norii se risipesc si o sa avem vreme frumoasa, cu temperaturi in crestere. In vestul provinciei se vor atinge 14 grade.

Vremea ramane calda si in tinuturile sudice, insa pe aici va fi cam innorat si o sa picure din cand in cand.

Bucuresti

In Bucuresti se anunta o zi mai neplacuta, cu cer acoperit, vant activ si ploi slabe, trecatoare. Temperaturile se mentin ridicate pentru acest moment al anului. Maxima ajunge pe la 9…10 grade, in conditiile in care, o valoare obisnuita ar fi in jur de 5…6 grade. Si vineri s-au atins tot vreo 9 grade.

La munte

La munte, sambata ne asteapta vreme mohorata, cu putina lapovita si un vant mai intens pe crestele Carpatilor Meridionali si de Curbura. Dimineata, vantul va depasi viteze de 65…70 km/h si la altitudini mari, zapada va fi in continuare spulberata.

Prognoza meteo pe urmatoarele 3 zile

Bucuresti

Vreme calda avem si duminica. Se arata soarele din cand in cand, iar maxima ajunge pe la 11 grade.

Luni se face si mai cald. O sa avem soare, atmosfera placuta si 15 grade pe la amiaza.

Si marti va fi nefiresc de cald pentru o zi de februarie. Se ating 16 grade, norii apar destul de rar, insa dimineata sunt ceva conditii de ceata.

La munte

Duminica norii se risipesc si o sa avem o zi placuta, cu soare si temperaturi in crestere. Vantul prinde putere in nordul Carpatilor Orientali.

Luni ramanem cu vreme frumoasa si continua sa se incalzeasca. In noaptea urmatoare, in masivele nordice se aduna norii de ploaie.

Marti se mai raceste si o sa avem vreme schimbatoare, ploi sporadice si un vant intens la altitudini mari, potrivit stirileprotv.ro

Loading...