Anamaria Vasile

CUTREMUR DEVASTATOR, cu puțin timp în urmă: 6,9 grade

Cutremur violent, joi, în Insulele Kurile.

Un cutremur cu magnitudinea 6,9 grade pe scara Richter s-a produs, joi, în Insulele Kurile.

Seismul s-a produs la o adâncime de 147 km.

Momentan, nu se cunosc detalii cu privire la eventuale pagube materiale sau victime.

Kurile este un grup 56 de insule vulcanice din estul Asiei, situate între peninsula Kamceatka și Hokkaido (Japonia).

Citeste si

ANM, AVERTISMENT CRUNT! VERILE NU VOR MAI FI LA FEL ÎN ROMÂNIA. VOR FI TEMPERATURI CA ÎN SAHARA ÎN BUCUREȘTI ȘI ÎN MARILE ORAȘE

 

Conform previziunilor făcute de specialiști în domeniul meteorologic, schimbările climaterice – pe termen mediu și lung – nu pot fi neglijate. Se vorbește, din ce în ce mai mult, despre încălzirea globală sau despre alți factori negativi care afectează atmosfera terestră, iar în ultimii ani am asistat, din ce în ce mai des, la anomalii care ne-au dat de gândit.

Anotimpurile nu mai sunt cum erau în alți ani – spun cei mai în vârstă -, temperaturile cresc, suprinzător, în plină iarnă, furtuni devastatoare apărute ”din senin” fac ravagii în multe zone ale globului și, în general, vremea ne oferă surprize mai mult sau mai puțin așteptate.

 

România nu poate face excepție și este parte integrantă a acestui scenariu meteorologic care provoacă frisoane. Potrivit specialiștilor, emisiile de carbon joacă un rol nefast, iar dacă acesta nu vor fi reduse ne vom confrunta cu o încălzire care va duce mercurul din termometre la cote alarmante. În 2100, tramsmit studiile efectuate, ne-am putea confrunta cu o temperatură asemănătoare celei din Irak, informează a1.ro. Temperaturile medii, spre exemplu, vor putea ajunge chiar și până la 34,6 grade Celsius, iar dacă emisiile de carbon vor fi reduse, treptat, atunci temperatura va crește doar cu 4 grade Celsius.

„Conform estimarilor noastre, regiuni intregi ale globului se vor incalzi atat de repede incat la mijlocul acestui secol chiar si cele mai racoroase veri vor fi mai calde decat cele mai caniculare veri din ultimii 50 de ani”, a declarat Noah Diffenbaugh, cercetator al Universitatii Stanford.

Loading...