Anamaria Vasile

Povestea impresionanta de viață a „Jaguarului” de la „Exatlon”. Mama lui Ionuț face dezvăluiri uimitoare

Povestea impresionanta de viață a „Jaguarului” de la „Exatlon”. „Ionuț, să nu cazi!” este sintagma pe care își amintește doamna Emilia Sugacevshi că o folosea cel mai des in copilaria fiului ei.

Relatia dintre mama si fiu este foarte puternic sudată și certificata de glasul sugrumat si lacrimile greu stapanite ale lui Ionut atunci cand vorbeste de cea care i-a dat viata. Doamna Sugacevschi povesteste cu umor ca fiul ei o alinta „Iubita mea” si amintirile din copilaria „Jaguarului” de la „Exatlon” sunt vii pentru ca, spune mama acestuia, Ionut isi pastreaza si acum o parte din inocenta primilor ani de viata.

„Este un copil mai mamos, de mititel a fost asa. Si eu l-am ocrotit mereu. Ionut este un copil cuminte, bun si saritor, asa a fost mereu. In privinta asta n-am avut probleme. Era mai nazbatios, de mic era ba cu mana, ba cu piciorul in ghips pentru ca facea tot felul de cascadorii cu bicicleta. Cand veneam de la munca, il gaseam cu ceva rupt. Nici macar nu mai mergeam eu cu el la ghipsar, ca deja il cunostea si nici nu ma mai suna. Il gaseam bandajat si il intrebam: si el imi raspundea . Iubeste oamenii, pune suflet, e copilul meu si mi-e drag de el. Si acum eu ii zic tot , am un baiat si o fata, si el a fost ala micul. Ii place sa tipe, sa se joace, cand face ceva tipa, urla, asa e felul lui, asa a fost mic”, rememoreaza mama razboinicului.

Mereu in miscare, gata sa sara un obstacol, Ionut s-a apucat de sporturi de contact inca din scoala generala. A inceput cu boxul si strabatea constiincios orasul sa mearga la fiecare antrenament. Doamna Sugacevshi isi aminteste ca il ruga sa isi anunte antrenorul ca nu poate lupta pentru ca era accidentat, insa raspunsul fiului sau a fost mereu ca trebuie sa lupte si sa castige.

„A intrat de multe ori in cusca accidentat. Imi amintesc ca a avut degetul mare rupt, apoi ruptura intre degetul mare si cel mijlociu, dar nu a contat, s-a dus. Odata s-a luptat la Galati si mie mi s-a facut rau cand l-am vazut acolo, in cusca, plin de sange. Eu am tipat la adversarul lui , dar nu auzea nimeni in galagia aia. Si m-au scos afara pentru ca mi s-a facut rau”, isi aminteste mama luptatorului care a pierdut sirul premiilor castigate de fiul sau.