Anamaria Vasile

Unde este acum baiatul lui Dinca si de ce nu se stie nimic despre el

Poliția l-a căutat pe băiatul lui Dincă la casa din Deveselu, dar e la Arad. Familia lui e în Italia, iar nepotului nu-i plăcea de bărbatul din Caracal: “Bunicul e bruto!”

În căutarea Alexandrei Măceșanu, anchetatorii au descins și la casa unde locuiește fiul cel mare al lui Gheorghe Dincă, la Deveselu. Casa aparține socrului lui Dan Dincă, Marin Stănoiu (foto).

Dan, fiul asasinului din Caracal, este căsătorit și are trei copii împreună cu soția lui Alina: o fetiță de 1 an și jumătate și doi băieți, unul de 8 ani și altul de 18 ani. Alina și copiii trăiesc în Italia. Vecinii își amintesc că și Gheorghe Dincă venea în vizită la familia fiului său, în Deveselu, dar nu stătea mult și nici nu saluta pe nimeni. “Venea pentru afacerile lor, cu fiare sau mai știu eu cu ce. L-am întrebat odată pe nepotul lui cel mic de ce nu merge și la bunicul de la Caracal. Mi-a răspuns că nu-i place acolo, că bunicul e bruto”, povestește o femeie de 70 de ani, care locuiește chiar lângă casa socrului lui Dan Dincă. Despre fiul suspectului, oamenii din Deveselu nu pot spune cu ce se ocupă. Vecina care stă gard în gard cu el e circumspectă. ”Umblă mai mult noaptea”, pretinde ea. Socrul spune că băiatul lui Dincă e în Arad Casa e în curs de renovare, cu ziduri neterminate în jur, iar curtea amintește de curtea tatălui, de la Caracal: un depozit de lemne, pietre, fiare, resturi de materiale de construcți. Socrul lui Dan Dincă, văduv, are faimă de om singuratic și băutor în Deveselu.

Am vorbit și cu socrul lui Dan Dincă, Stănoiu, pensionar în vârstă de 70 de ani: “Da, mai beau uneori, de singurătate. Dar nu fac scandal, ce vină am eu că le latră câinii? Stau singur aici și mai vine băiatul, ginerele, să-mi aducă una, alta. El stă la Arad, muncește acolo, în construcții”. Socrul a confirmat că au venit polițiștii la el la poartă joia trecută, noaptea. “Le căutau pe fetele alea, să vadă dacă le țin ascunse aici. Le-am deschis, n-am nimic de ascuns, brânză și roșii și apă de băut, să-mi țin zilele”.

Omul susține că nu l-a mai văzut pe Dan Dincă de două săptămâni. Iar pe cuscrul Gheorghe Dincă îl vedea rar, ultima oară ar fi venit prin Deveselu acum șase luni. O rudă a Alinei, soția lui Dan Dincă, afirmă că fiul suspectului ar avea o fermă de capre la Arad și că “a muncit ca un sclav, să strângă bani, să facă o casă de gospodari acolo, în Deveselu”. Ruda Alinei adaugă că Dan Dincă vine în sat doar pentru a-i aduce provizii de mâncare socrului său. “Dincă nu ținea legătura cu copiii lui, după ce a revenit din Italia. Le-a dat bani cât a putut, pe urmă, nu le-a mai păsat de el”, povestește bărbatul care locuiește în Deveselu.

Loading...