Anamaria Vasile

Remediile antice care șterg petele de pe piele ca un burete, în numai câteva minute. Tenul va arăta incredibil, din prima zi

Aproape că nu există persoană care să nu se confunte măcar o dată în viață cu acnee, cu puncte negre ori cu zone ale feței care se înnegresc și care necesită apoi tratamente scumpe.

Fie că este vorba despre laser ori despre produse cosmetice extrem de scumpe, atât femeile, cât și bărbații se preocupă de aspectul tenului lor.
Lumea din jur tinde să fie necruțătoare atunci când ne confruntăm cu probleme ale tenului. Anumite probleme hormonale, precum și o alimentație nepotrivită pot cauza aceste probleme la nivelul feței, dar și la nivelul gâtului sau pe brațe și pe spate. De asemenea, este foarte importantă și demachierea și folosirea unor produse adaptate nevoilor tenului. Crema hidratantă, precum și crema cu factor cu protecție solară sunt esențiale în sezonul cald.

Cea mai bună parte este că acestea nu au efecte adverse. Pentru că este un ingredient folosit de multe persoane în bucătătie și nu o cremă care are substanțe chimice în compoziție, nu trebuie să îți faci griji pentru efecte adverse.

Usturoiul este foarte bun pentru o curățare eficientă. Îl poți folosi pentru a îndepărta petele. Tot ce trebuie să faci este să cureți un cățel de usturoi, să îl tai puțin ca să iasă suc din el și să cureți fața cu acest suc. De asemenea, se poate folosi și suc de usturoi drept mască. Se aplică pe ten și se lasă timp de câteva minute, evitând zona ochilor. Se clătește apoi cu apă călduță.

Și sucul de fructe de pădure este eficient pentru curățarea feței. Bogat în antioxidanți, sucul din fructe de pădure proaspăt ajută la eliminarea petelor de pe piele.

Sucul de lămâie, la rândul său, este cunoscut pentru faptul că ajută la albirea zonelor cu pete pigmentare. Se poate face o mască din lămâie și smântână, în cantități egale. Se aplică pe față, evitând zona ochilor și a buzelor și se lasă să acționeze timp de 15 minute. Se clătește cu apă călduță.