Anamaria Vasile

In 2001 a nascut doua fetite gemene blonde cu ochii albastri. 12 ani mai tarziu a gasit-o pe una din ele zacand pe jos in baie. Încerca sa vorbeasca si nu ii ieșeau cuvintele… Mama a descoperit ceva groaznic atunci:

Orice părinte îți dorește un copil sănătos și fericit. În timpul sarcinii și la naștere pot apărea diverse probleme, iar dacă avem de a face cu o sarcină gemelară problemele se pot dubla. Din fericire, Peggy și Jeff Kehoe s-au bucurat enorm când gemenele lor, Hailey și Jenna s-au născut sănătoase în 2001.

Nu aveau cum să știe că, ani mai târziu una dintre gemene va începe să aibă probleme de sănătate.

Gemenele identice cu ochi albaștri și părul blond au avut de la început o relație specială, o legătură cum doar gemenii au.

Ambele fetițe păreau că sunt sănătoase și creșteau normal. Asta până când, pe 9 februarie 2013, la 12 ani de la nașterea gemenelor, viața familiei Kehoe a luat o turnură dramatică.

Peggy și Jeff au auzit sunete ciudate venind din baie, așa că au mers să vadă ce se întâmplă. Hailey zăcea pe podeaua băii, stâlcea cuvintele, nu-și putea deschide ochii și avea o durere de cap de neimaginat.

Hailey a fost dusă la un spital local unde medicii au constatat că aceasta avea o hemoragie intracraniană. Medicii nu mai puteau face nimic, pentru că șansele de supraviețuire ale fetiței erau foarte mici. Când un preot a venit să vorbească cu familia, Peggy și-a dat seama de gravitatea situației.

Familia a refuzat să accepte destinul ce se pregătea să-i răpească fetița, așa că au contactat spitalul Penn State Hershey pentru a cere ajutorul. Din fericire, spitalul a acceptat să o opereze de urgență pe Hailey.

Hailey a fost operată pentru a reduce presiunea intracraniană. După operație, fetița nu putea respira singură și a intrat în comă. Nimeni nu știa dacă Hailey se va mai trezi vreodată.

Persoana care i-a fost mereu alături și a crezut în recuperea ei a fost sora ei geamănă, Jenna. Aceasta a ținut-o de mână când a fost în comă și a rugat-o să supraviețuiască, pentru că nu ar putea trăi fără sora ei.

Se pare că hemoragia era legată de o afecțiune pe care o avea Hailey, o malformație artero-venoasă cerebrală (MAV). Boala constă într-o înodare, o încurcare a vaselor de sânge din creier. Dacă Hailey avea să se trezească, urma să fie operată pentru a repara această malformație.

În câteva zile, Hailey s-a trezit, dar ce era mai greu de abia începea. Hailey nu putea să se miște sau să zâmbească. După un tratament care a durat săptămâni întregi, Hailey s-a întors sănătoasă acasă. Toți au descris recuperarea ei drept un miracol.

În acest moment Hailey duce o viață normală alături de sora ei, Jenna. Încearcă să ajute cât poate de mult spitalul care a salvat-o și visează să ajungă profesoară de desen.

Sursa: unica.ro