Anamaria Vasile

Maria Ciobanu își trăiește bătrânețea departe de țara în care a devenit celebră! ”Nu am mai venit, dar mă întorc acasă, mi-e dor de toţi”

De doi ani, Maria Ciobanu s-a mutat la fiica sa, în SUA. Interpreta nu a mai cantat in tot acest timp, iar retragerea artistei ajunsa la varsta de 81 de ani era inevitabila.

Legenda folclorului, Maria Ciobanu (81 ani) s-a retras în 2016, când a susţinut concerte care au bifat încheierea activităţii. Chiar dacă artista a mai susţinut spectacole de retragere şi în urmă cu 20 de ani, se pare că de această dată a fost hotărâtă să pună punct carierei. Nu a mai dat un concert extraordinar şi nici nu a mai venit în ţară de doi ani. Pentru că atât Maria Ciobanu, cât şi fiul ei, Ionuţ Dolănescu (47 de ani), s-au împărţit în ultimii ani între Europa şi America.  6 luni în România, 6 luni în SUA. Maria Ciobanu şi soţul ei, Mircea Câmpeanu (80 de ani), au cetăţenie americană.  Ionuţ are rezidenţă, ceea ce îl obligă să stea jumătate din an peste Ocean. În Statele Unite, Maria Ciobanu locuieşte în cea mai mare parte din timp în Los Angeles, la fiica ei, Camelia Filip (51 de ani).

„Nu am mai cântat deloc, deloc de doi ani. Şi dacă nu mai exersez, sigur că instrumentul nu mai merge”, a spus Maria Ciobanu.

Artistele au urcat pe scenă alături de Orchestra Lăutarii şi de dirijorul şi violonistul Nicolae Botgros din Chişinău. Recitalul Mariei Ciobanu vine la scurt timp după ce presa a scris că artista ar avea probleme de sănătate.

Ea a mai avut un scurt moment muzical pe 13 ianuarie 2019, la o petrecere din Los Angeles, alături de Ionuţ şi de dirijorul Nicolae Botgros. Şi atunci a fost îndelung aplaudată de cei din diaspora. Maria Ciobanu a declarat atunci că îşi doreşte să revină în România.

„Drumul este greu şi lung, de aceea nu am mai venit, dar mă întorc acasă, mi-e dor de toţi. Mă simt bine acum”.

Ea are trei nepoţi de la Ionuţ Dolănescu, doi de la Camelia şi un nepot de la fiica cea mare, Leontina Ciobanu Văduva (58 de ani).