Anamaria Vasile

Încearcă această formulă pentru a stopa căderea părului și pentru a scăpa de firele albe

Părul alb nu place nimănui și este urât în special de femei, care sunt nevoite să se vopsească la câteva săptămâni pentru a-și ascunde adevărata podoabă capilară. Se întâmplă ca de multe ori părul să albească de la vârste fragede, precum 20-23 de ani, lucru care deranjează. Iată că există metode care vă pot ajuta să scăpați de părul alb.

Câteva sfaturi pentru menținerea sănătății părului

Masează-ți scalpul capului cu degetele pentu a stimula circulația sanguină

Folosește șampoane și balsamuri ușoare, care conțin cât mai puține chimicale, dacă nu deloc

Fă sport

Poartă mască de fiecare dată când înoți

Acoperă-ți părul când soarele este prea puternic

Renunță la următoarele obiceiuri

Nu folosi feonul sau placa de păr mult prea des

Evită alcoolul, țigările și mâncarea tip fast food

Nu folosi culori chimicale

Nu pieptăna părul dacă este ud, așteaptă să se usuce

Nu-ți călca părul (mai sunt persoane care fac și asta)

Remedii pentru părul alb din uleiuri

Ulei de cocos

Se amestecă uleiul de nucă de cocos cu puțină zeamă de lămaie, după care mixtura se aplică pe scalp și păr prin masaj cu vârful degetelor.

Ulei de migdale

Ia cantități egale de ulei de migdale, suc de lămâie și suc de coacăze și amestecă-le, după care le pui în cap printr-un masaj. Lăsați să acționeze 15 minute. Această mască va împiedica părul alb să crească.

Ulei de ricin

Se amestecă 2 linguri de suc de lămâie cu henna și ulei de ricin. După ce formați o mască o puteți aplica pe cap și o puteți lăsa să acționeze timp de o oră, după care clătiți cu un șampon.

Ulei de muștar

Se fierbe 60 de grame de frunze de henna împreună cu 250 de grame de ulei de muștar, după care textura o puneți pe păr .Acestă metodă vă va face părul să devină negru și lucios.
Remedii din plante pentru păr alb

Liliac indian

Se pun patru căni de apă și un pumn de liliac într-un bol, după care se pun la fiert, iar apoi se lasă câteva minute să se răcească. Se clătește părul cu această apă după spălarea regulată. Repetă această rețetă de patru ori pe săptămână.

Hibiscus flori

Puneți 10-15 flori de hibiscus și 2-5 căni de apă într-o oală la fiert timp de 20 de minute, iar apoi se scot florile din și se lasă la rece toată compoziția. Faceți o pastă din acele flori și apoi o aplicați pe păr și scalp. După câteva minute vă spălați normal.

Ginseng Indian

Se aplică o pastă de ginseng indian pe păr și se ține timp de o oră, iar apoi se spală normal. Acest procedeu te ajută să scapi de părul alb, de asemenea.

Muşeţel

Se fierbe pulberea de mușețel în apă timp de 20 de minute. Se răcecește, se cerne, apoi se aplică pe păr. Puteți încerca zilnic acest procedeu.

Aloe Vera

Încercați aloe vera pentru un păr sănătos și fără fore albe. Aplicați aloe vera pe păr și veți avea rezultate bune după câteva astfel de măști.

Frunze de salvie

Frunze de salvie pot opri creșterea părului alb și pot păstra culoarea naturală a podoabei capilare. Tot ce trebuie să faceți este să adăugați câteva frunze în apă și să le lăsați să fiarbă. Apoi aplicați pe păr și lăsați timp de 2 ore să acționeze, după care vă spălați cu șampon.

Cafeaua

Cafeaua este un colorant de păr organic. Faceți o cafea tare, lăsați-o să se răcească, iar apoi o turnați pe cap și masați în mod corespunzător de la rădăcini până la vârfuri. Apoi vă spălați pe cap pentru a elimina zațul. Se repetă de două ori pe săptămână pentru a schimba culoarea parului la maro închis.

Ceapa

Sucul de ceapă sau pasta vă ajută să aveți părul negru treptat. Aplică acestă compoziție pe scalp înainte, lasă să acționeze timp de 30 de minute, apoi clătește cu șampon.

Ghimbir

Se adaugă lapte în bucăți de ghimbir și se face o pastă groasă. Aplică pe păr și după 10 de minute spălați. Se repetă cel puțin o dată pe săptămână.

Mango

Ia niște semințe de mango și fă o pulbere din ele, apoi apestecă totul cu un praf de coacăze și aplică întreg conținutul pe păr. Stați cu masca între 2-4 ore înainte de clătire.

Ceaiul negru

Adaugă 1 lingură de sare într-o ceașcă de ceai negru și apoi amestecă-le. Acest amestec se aplică pe scalp și pe părul tau. Se spală cu apă simplă, după o oră. Acesta mască acționează ca un balsam organic care ajută părul să-și păstreze culoarea.