Anamaria Vasile

12 sfaturi de la bunica pe care trebuie să le urmezi atunci când îți alegi partenerul de viață:

Ce să faci dacă nu vrei să fii nefericită toată viața, așa știi dacă va fi un soț bun:

Fiecare femeie s-a gândit măcar o dată cum trebuie să fie viitorul ei soț. În 1930 a fost scrisă o carte care se numește „Bărbatul cu care nu trebuie să te măriți”, ideile din ea mai sunt actuale inclusiv în zilele noastre.

1. Nu te mărita cu bărbatul care are impresia că face orice lucru ideal.

2. Nu te lega la cap cu un bărbat care e în stare să petreacă în fața oglinzii ore întregi.

3. Nu alege drept copilot în viață pe cineva care nu ratează nicio fustă.

4. Nu te mărita cu un bărbat care-și roade unghiile. De asemenea fugi de bărbatul care nu are grijă de igienă.

5. Nu-ți lega viața de un bărbat naiv. Nu va putea să-ți dea nimic nici ție, nici copiilor voștri..

6. Nu te mărita cu un bărbat care te minte, chiar dacă e vorba despre lucruri mărunte. Acești oameni sunt imposibil de schimbat.

7. Nu contează cum arată bărbatul de lângă tine, dacă e înalt sau cu mușchi. Important este să fie pregătit de o viață împreună și dacă are un suflet bun.

8. Nu-ți lega viitorul de bărbatul care are vocea unui cățel rănit sau care-ți amintește de cioburi de sticlă.

9. Nu accepta căsătoria cu un bărbat care este întotdeauna foarte agitat.

10. Evită bărbatul care e mai mare decât tine cu 12 ani.

11. Nu te mărita cu un cuceritor, aceștia nu-și schimbă obiceiurile.

12. Evită compania unui bărbat care nu poate trăi nicio zi fără alcool.

Imaginează-ți că ești căsătorită cu un bărbat care nu te respectă, care nu merită lucruri minunate în viață. Și te vede doar ca pe o soție, și nimic mai mult.

Da, viața ta ar fi un iad în flăcări. Înainte de pasul cel mare, ar trebui să analizezi foarte bine dacă al său comportament îl face potrivit să-ți fie alături pentru tot restul vieții.

Ia-ți puțin timp de gândire înainte de a te îndrăgosti iremediabil de el și de a decide că acesta va fi tatăl copiilor tăi și partenerul cu care-ți vei petrece bătrânețea.

Hotărăște-te dacă tipul care te interesează este vrednic de timpul tău, dragostea și chiar viața ta.

Și chiar dacă vei răspunde cu da la toate întrebările, asigură-te că-l cunoști foarte bine înainte de a face pasul cel mare.

Verifică dacă are aceste 15 obiceiuri periculoase, și dacă le îndeplinește pe oricare dintre ele sau majoritatea, reconsideră-ți decizia.

Un bărbat cu asemenea obiceiuri nu merită nici pe departe să-ți fie soț! Așadar, stai departe de el dacă face asta:

1. Are mintea îngustă

Un tip care nu are încredere în tine și-ți impune tot timpul restricții, indiferent cât de loială i-ai fi sau cât de mult îl iubești, îți va irosi timpul și viața.

Condițiile sale vor fi mereu acolo. Te va împiedica să faci lucruri normale în viață, din teama ca ceva rău să nu se întâmple. Treptat, viața ta va deveni un coșmar. Orice tip cu o asemenea negativitate în el are potențialul de a-ți distruge viața. Este mai bine să-l ocolești și să te îndepărtezi de el, decât să regreți că te-ai căsătorit cu el.

2. Urăște animalele

Orice om care urăște animalele este crud și nemilos. Îi lipsește empatia. A fi alergic la anumite animale e un lucru, dar a le detesta, maltrata sau omorî este cu totul altceva.

Un bărbat care urăște animalele nu ar merita să intre în discuție la capitolul căsătorie. Dacă trebuie să alegi între un tip care urăște animalele și propriul animăluț de companie, alege-ți întotdeauna animăluțul de companie. Acesta nu-ți va face viața un iad, precum ar putea să ți-o facă primul.

3. Regulile de relație nu înseamnă nimic pentru el

Fiecare relație are niște reguli de bază, iar dacă el continuă să le încalce, asta înseamnă că nu are nici un respect pentru tine sau pentru relația în sine.

Dacă le încalcă în repetate rânduri, atunci nu arată decât faptul că nu este vrednic de timpul sau dragostea ta.

4. Își încalcă promisiunile

Dacă el continuă să nu-și respecte cuvântul dat, ai fi nebună să-l iei în considerare ca soț. Lui nu-i pasă de ceea ce crezi sau ceea ce îi vei spune.

Dacă și-a încălcat cuvântul o dată, atunci îl poți ierta. Dar dacă se transformă într-un obicei nefast, atunci nu merită timpul tău, și nici să-și împartă viața cu tine.

5. Te pune pe loc secundar

Relațiile se referă la dăruire și primire. Dacă nu depune nici un efort în relația cu tine, în timp ce tu le faci pe toate, atunci viitorul vostru va fi unul mizerabil. Nu are nici un rost să te legi la cap cu un astfel de bărbat, căci mai devreme sau mai târziu, vei regreta această decizie de a te căsători.

6. Nu are momente de epifanie

Dacă el crede că toate deciziile sale, mișcările pe care le face și tot ceea ce spune nu au cum să fie greșite, atunci în viziunea lui, este un fel de Domnul Perfect.

Nu are nici un rost să fii cu un asemenea bărbat pentru tot restul vieții, căci în curând, el te va obliga să-ți schimbi sau adaptezi propriile decizii, acțiuni și propriul comportament, astfel încât să faci precum el. Un tip care crede că este perfect și are întotdeauna dreptate nu-și va corecta niciodată greșelile.

7. Scuze excesive

Scuzele sunt cel mai bun motiv de a spune „Am ceva mai important de făcut și tu nu contezi pentru mine”. Sfârșitul poveștii.

Dacă adesea inventează scuze și poveștile sale de acoperire nu au nici un sens, atunci este evident că nu-i pasă de tine. Ar trebui să nu-ți mai pierzi timpul cu el.

8. Readuce certurile la viață

Certurile în relații sunt bune și uneori sănătoase, dar dacă nu se mai termină, nu merită să-ți iei nici un angajament cu un asemenea bărbat.

Viața și relațiile pline de compromisuri nu merită osteneala. El poate arată că te ascultă, dar nu înțelege ceea ce-i spui, prin urmare, nu merită să-ți mai irosești timpul cu el.

9. Omoară conversațiile

Este un bun comunicator, și totul e minunat. Dar când trebuie să spui ceva, îți închide imediat gura și își reîncepe povestea. E un alt mod de a spune: „Nu-mi pasă de sentimentele tale sau de ceea ce ai de zis”. Ucide fiecare conversație pe care încerci să o inițiezi. Asta arată cât de puțin contezi pentru el. Nu poți fi ignorată așa toată viața ta.

10. Te minte

Unele minciuni sunt justificabile, dar cele care îți afectează viața și relația nu au nici o scuză. Pe termen lung, acestea îți vor deteriora relația.

11. Este lipicios

Nu contează cât de mult îl iubești sau te iubește. Amândoi aveți nevoie de spațiu personal, astfel încât să puteți funcționa corect și să vă faceți treburile zilnice. Când bărbații depind de noi mai mult decât este necesar, înseamnă că au probleme legate de încredere.

12. Urăște familia

Poate că părinții te mai enervează din când în când, dar nu înseamnă că trebuie să-i dai la o parte din viața ta. Familia este locul în care te-ai născut și ai crescut, și sub nici o formă nu poți uita de ea.

Amintește-ți că este un om care a uitat de părinții lui, iar într-o bună zi, același lucru s-ar putea întâmpla și cu tine. Dacă își urăște părinții, atunci nu se va putea comporta cum trebuie în jurul familiei tale. Nu va fi un bărbat cu care să-ți poți întemeia o familie.

13. Fumează

Nu poate renunța la fumat, indiferent de câte ori ți-a promis. Dacă tipul cu care vrei să te căsătorești nu ține cont de cerințele tale, înseamnă că nu ocupi un loc special în viața lui.

14. Este imatur în treburile sale

Dacă este imatur, înseamnăc ă nu e o persoană potrivită pentru tine. Ai avea pretenția ca bărbatul de lângă tine să fie responsabil și cu picioarele pe pământ, mai ales dacă ai de gând să-ți plănuiești viitorul și viața alături de el.

15. Este abuziv

Dragostea nu cunoaște violență, indiferent dacă este fizică sau emoțională. Fugi departe de un bărbat care este abuziv și violent!

Adu-ți aminte că a intra într-o relație cu un bărbat care nu-și poate controla furia va fi cea mai mare greșeală a vieții tale!