Anamaria Vasile

Salata “Fantezie”- o salata foarte delicioasa si frumoasa – Vedeta pe orice masa de sarbatoare

Aceasta salata este foarte delicioasa, colorata si o sa fie vedeta la orice sarbatoare. Se numeste “Fantezie”, pentru ca este foarte colorata si o puteti decora oricum doriti. Combinatia dintre carne, morcov coreean picant si porumbul dulce este una foarte reusita, va asiguram ca aceasta salata va disparea prima de pe masa de sarbatoare.

Intr-un bol puneti ceapa tocata marunt, zaharul, apa, amestecati bine si lasati 20 de minute la marinat. Intre timp taiati pieptul de pui fiert in cubulete medii. Dati prin razatoare cascavalul si ouale fierte tari.

Asamblati salata intr-o forma detasabila (diametrul 17 cm), primul strat puneti pieptul de pui taiat in cubulete, ungeti cu un strat subtire de maioneza, urmeaza ceapa marinata scursa bine de apa, apoi puneti 170 g morcov coreean si ungeti cu un strat subtire de maioneza. Puneti ouale date prin razatoare si ungeti cu putina maioneza.

Puneti stratul de porumb si iar ungeti cu putina maioneza si ultimul strat puneti cascavalul ras si iar ungeti cu maioneza. Decorati salata formand cercuri din legume. Decorati formand un cerc din 30 g de morcov coreean tocat marunt, apoi mararul tocat, urmeaza ardeiul taiat cuburi, cubuletele de castraveti si cateva boabe de porumb. Dati la frigider pentru 30 de minute.