Anamaria Vasile

Testul Szondi: Alege chipul care te sperie cel mai tare si vezi latura ascunsa a firii tale!

Testul Szondi este considerat a fi unul dintre cele mai bune teste pentru a scoate la iveal apersonalitatea si latura ascunsa, negativa a fiecarui om. Teoria lui Szondi era ca oamenii sunt atrasi intrinsec de cei asemanatori lor.

Acum ca ai ales, vezi in lista de mai jos unde te incadrezi.
1. Sadistul. Esti o persoana calma, care sare mereu in ajutorul celorlalti. E posibil ca acest lucru sa fie rezultatul unor fapte mai putin placute din copilaria ta. Mai exact, sa iti fi reprimat un comportament dominant si autoritar din primii ani ai vietii.

2. Epilepticul. Esti o fire prietenoasa si iti place sa ai controlul asupra multor aspecte din viata ta. Ceea ce e posibil sa fi reprimat sunt impulsivitatea, furia si agresivitatea.

3. Catatonicul. Nu iti plac schimbarile de niciun fel, pentru ca esti fericit cu ceea ce ai si cu ceea ce ai reusit pana acum. Conform testului, ai reprimat negativismul si hiperactivitatea mintii tale.
4. Schizofrenicul. Esti genul de persoana dependenta de familie si prieteni. Nu ti-ai putea imagina viata in singuratate, iar asta demonstreaza ca ti-ai reprimat emotiile negative, gandurile negre si indiferenta fata de cei din jurul tau.

5. Istericul. Esti o persoana timida, careia nu ii place sa iasa prea mult in evidenta, insa, conform teoriei lui Szondi, latura ta ascunsa este una total opusa – galagioasa, superficiala si instabila emotional.

6. Depresivul. Esti o persoana mereu vesela si pusa pe distractie. Cu toate acestea, latura ta ascunsa ar fi una intunecata, dominata de vina si sentimente de inferioritate.

7. Maniacul. Esti o persoana discreta, care isi vede de propria viata si nu se amesteca in treburile altora. Ceea ce e posibil sa fi reprimat sunt impulsivitatea, comportamentul agresiv si dominant.

8. Suferindul de o tulburare de identitate. Se spune despre cei care aleg fotografia cu numarul opt ca tin sa le demonstreze tuturor cat de bine se incadreaza ei in tiparul genului lor biologic. Cu toate acestea, ceea ce e posibil sa fi reprimat, constient sau inconstient, este dorinta ta de a fi acceptat in societate ca membru al genului opus.